Preotul care a ucis o minoră în timpul unei partide de sex cere despăgubiri de 10 milioane de euro, nemulţumit de condiţiile de detenţie

Preotul care a ucis o minoră în timpul unei partide de sex cere despăgubiri de 10 milioane de euro, nemulţumit de condiţiile de detenţie

Laurenţiu Aspru, fost preot condamnat definitiv în 2016, după ce a omorât o minoră într-un apartament din Mamaia, cere despăgubiri de 10 milioane de euro pentru condiţiile de detenţie existente la Penitenciarul Arad, relatează site-ul Replicaonline.ro.

Potrivit sursei citate, fostul preot se plânge că preţurile de la magazinul din incinta penitenciarului sunt foarte mari, adaos între 0-200%. Unele produse sunt contrafăcute, de calitate îndoielnică sau expirate (sau suspecte de a fi contrafăcute întrucât eticheta este ruptă parţial şi nu se vede data expirării). Laurenţiu Aspru a solicitat tragerea la răspundere penală a celor vinovaţi şi despăgubiri în sumă de 1.000.000 de euro întrucât, în perioada februarie 2016-prezent, a cheltuit pentru suplimentarea hranei şi a produselor de igienă personală.

Totodată, Aspru se mai plânge că, în perioada 2016 (de când a fost condamnat) şi până în prezent, a stat în celulă cu mai mulţi deţinuţi, toţi fumători, că nu beneficiază de cel puţin 4 metri de spaţiu, sunt ploşniţe şi gândaci, dimensiunile şi caracteristicile paturilor sunt neconforme, iluminarea artificială şi ventilaţia sunt necorespunzătoare fiind umezeală, mucegai şi mirosuri urâte, nu există duş cu apă caldă în cameră şi wc separat, temperatura din cameră este de 19 grade în sezonul rece, că nu are parte de asistenţă medicală, că nu poate face sport zilnic (întrucât aşa i-a recomandat medicul). Pentru acestea, el a solicitat 10 milioane de euro despăgubiri pentru perioada de detenţie 2016 – prezent.

Totuşi, magistraţii Judecătoriei Arad i-au respins plângerea şi contestaţia.

Reamintim că, în Săptămâna Mare din 2015, Laurenţiu Constantin Aspru a agăţat o fată pe internet, care l-ar fi asigurat că are peste 20 de ani, s-au întâlnit într-un apartament închiriat din Mamaia pentru a face sex, însă lucrurile au degenerat. Potrivit fostului preot din judeţul Bistriţa Năsăud, din cauză că nu s-au înţeles asupra tarifului pentru serviciile prestate, fata, în vârstă de 15 ani, l-ar fi ameninţat că-l va reclama la Poliţie pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. În acele momente, bărbatul şi-a pierdut cumpătul şi într-un exces de furie a strangulat-o pe minoră cu cablul de la fierul de călcat.

Pe data de 12 octombrie 2015, Laurenţiu Constantin Aspru a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la 12 ani de închisoare, iar pe 18 ianuarie 2016 i-a fost respins apelul. Sentinţa a rămas definitivă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...