Preotul rus care a încurajat femeile să-și trimită fiii la război a fost ucis pe frontul din Ucraina

Preotul rus care a încurajat femeile să-și trimită fiii la război a fost ucis pe frontul din Ucraina

Mihail Vasiliev, un preot rus care a încurajat femeile să aibă mai mulți copii pentru ca acestea să se simtă mai puțin tulburate de trimiterea fiilor lor în Ucraina, a fost ucis pe câmpul de luptă, a anunțat duminică Biserica Ortodoxă Rusă.

Preotul rus Mihail Vasiliev / Foto: TASS via Moscow Times

Un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse a precizat că Vasiliev, în calitatea sa de preot, a mers în „puncte fierbinți” și a participat la „operațiuni de menținere a păcii în Kosovo, Bosnia, Abhazia, Kîrgîzstan, Caucazul de Nord și Siria”.

Preotul, în vârstă de 51 de ani, a murit „în timp ce își îndeplinea îndatoririle pastorale în zona operațiunii militare speciale din Ucraina, în dimineața zilei de 6 noiembrie", a precizat Biserica într-un comunicat, scrie The Moscow Times.

La sfârșitul lunii octombrie, Vasiliev a atras atenția presei într-un interviu televizat în care le-a sfătuit pe femeile din Rusia să „fie roditoare și să se înmulțească" în fața ordinelor de mobilizare a președintelui Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina.

„Astfel, ea nu va găsi atât de dureros și de terifiant să se despartă de copiii ei", a declarat Vasiliev la canalul de televiziune Spas TV afiliat Bisericii.

El este al treilea membru al Bisericii Ortodoxe Ruse care a fost ucis de când președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor să invadeze Ucraina, în februarie.

Biserica a sprijinit războiul din Ucraina sub conducerea patriarhului Kirill, aliat al lui Putin, care se află sub sancțiuni britanice și canadiene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante