Preparat în premieră la Chefi la cuțite! Un concurent a gătit burger de țestoasă

Preparat în premieră la Chefi la cuțite! Un concurent a gătit burger de țestoasă

Un concurent s-a prezentat în fața celor trei chefi cu un preparat inedit, despre care spune că este o adevărată delicatesă în SUA.

FOTO a1.ro

Anzhu Pathak este un brahman care a gătit la emisiunea culinară Chefi la Cuțite un preparat foarte popular în România, dar care a conținut o carne mult mai diferită decât cea cu care chefii sunt obișnuiți.

Brahmanul a sosit tocmai din Los Angeles, California, pentru a aduce un preparat total neobișnuit pentru gusturile juraților români.

„Eu provin dintr-un teritoriu hindus. Fac parte din casta brahmanilor hinduși. Fac afaceri cu carne. Încă din copilărie, tatăl meu m-a crescut cu animalele. Am început cu vită, pui și porc. Apoi, încet, încet, am participat la vânătoare. Și asta a devenit pasiunea mea. Cresc animale exotice pentru carne, pe care le sacrific. Furnizăm carne peste tot în lume. Carne de struț, carne de emu, carne de cervide, carne de antilopă, carne de aligator, carne de alpaca, carne de lamă.

Pentru mine nimic nu este exotic. Mâncarea este hrană. Îmi place să mănânc, iubesc mâncarea. Îmi place să gătesc! (...) Primul lucru pe care îl fac când sacrific animalele, este să mănânc carne crudă. Eu nu sacrific femelele. Punct! Asta este legea mea. Singurele animale care sunt sacrificate sunt exemplarele masculine. Și doar după ce au ajuns la maturitate.”, a mărturisit concurentul, potrivit a1.ro .

FOTO a1.ro

FOTO a1.ro

Pathak a dezvăluit că este pentru prima dată când cineva face burgeri cu broască țestoasă. Astfel, cei trei chefi au gustat în premieră un preparat care în SUA este o delicatesă, deoarece carnea de broască țestoasă este foarte diferită față de cea a altor animale.

Cei trei jurați au gustat din preparat fără să își dea seama de originea animalului.

„Mi-e și frică să mă gândesc ce aș putea mânca. Încă descoperim lucruri, lumea e mare!”, a spus chef Sorin Bontea.

Cei trei chefi au rămas cu gura căscată când au aflat că tocmai au mâncat carne de broască țestoasă. Concurentul le-a dezvăluit că nimeni nu gătește în acest mod acest tip de carne.

El le-a mai precizat că vinde foarte multe tipuri de carne de la animale exotice. De regulă, un kilogram de carne de broască țestoasă ajunge și la 80-90 de dolari pe kilogram.

„E pentru prima dată în lume! Carnea asta e atât de scumpă încât nimeni din America n-o va face burger. Această carne nu este disponibilă pentru Uniunea Europeană. Sunt unul dintre cei mai infami oameni din lume. Eu vând de la aligator la zebră. Vând carne de leu. Toată America cumpără această carne. Este foarte scumpă, 80 sau 90 de dolari pe kilogram.”, le-a povestit chefilor Anzhu Pathak.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…