Presa britanică despre vizita Regelui Charles în țara noastră: „Are România în sânge“ VIDEO

Presa britanică despre vizita Regelui Charles în țara noastră: „Are România în sânge“ VIDEO

Publicația britanică Daily Mail a publicat un amplu fotoreportaj dedicat vizitei de cinci zile a Regelui Charles al III-lea în țara noastră. Jurnaliștii au constatat că monarhul „are România în sânge“.

Regele Charles este foarte iubit în România FOTO Inquam Photos/Alex Nicodim

Jurnaliștii britanici scriu și că vizita monarhului britanic în România survine în perioada în care Prințul Harry, fiul său cel mic, a depus mărturie în procesul pe care l-a intentat împotriva editorului tabloidului britanic Daily Mirror, acuzându-l de interceptări telefonice și colectarea ilicită de informații.

După cum scrie Daily Mail , Regele Charles al III-lea a fost într-o formă excelentă pe parcursul sejurului din România și s-a întâlnit cu numeroși localnici. Este prima vizită a monarhului britanic peste hotare de la încoronarea sa din 6 mai 2023, de la Catedrala Westminster din Londra.

Monarhul deține cel puțin 10 proprietăți în România și a devenit o tradiție anuală pentru el să viziteze România pentru câte o vacanță. Regele Charles are în sânge România și a vorbit de fiecare dată cu multă afecțiune despre țară și despre timpul petrecut aici”, scrie jurnalistul Danyal Hussain de la Daily Mail.

Tot în amplul fotoreportaj publicat, jurnaliștii britanici au scris că Regele Charles al III-lea este un susținător constant cu fapta în România al meșteșugurilor tradiționale și pentru conservarea clădirilor istorice.

Reputatul cotidian britanic a menționat și faptul că Regele Charles este rudă foarte îndepărtată cu Vlad Țepeș prin Regina Mary, soția regelui George al V-lea. La rândul său, pe când era tânăr, George al V-lea a avut o idilă cu viitoarea Regină Maria a României.

Regele Charles al III-lea este și verișor cu Principesa Margareta a României, custodele Coroanei, astfel încât monarhul britanic are și o conexiune apropiată și modernă cu țara noastră.

Au fost făcute în articol și referiri la faptul că stră-stră-străbunica regelui Charles s-a născut în județul Mureș și a copilărit în Cluj.

Claudia Rhédey a locuit într-un castel din localitatea Sângeorgiu de Pădure, reședință care nu a putut fi uitată de monarhia britanică. Născută în 1812, ea s-a căsătorit la 23 de ani cu prințul german Alexandru de Wurttemberg, devenind contesă de Hohenstein. Cei doi au avut trei copii: Claudine Henriette, Franz Alexander şi Amalie Josephine. Fiul ei Franz (Franz Paul Karl Ludwig Alexander Herzog von Teck) s-a căsătorit cu prinţesa Mary Adelaide, stră-străbunica Reginei Elisabeta a II-a.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?