Presa din Hong Kong: China refuză să mai testeze pacienții cu simptome de coronavirus din Wuhan pentru a nu strica propaganda care spune că starea de urgență s-a încheiat

Presa din Hong Kong: China refuză să mai testeze pacienții cu simptome de coronavirus din Wuhan pentru a nu strica propaganda care spune că starea de urgență s-a încheiat

Presa din Hong Kong: China refuză să mai testeze pacienții cu simptome de coronavirus din Wuhan pentru a nu strica propaganda care spune că starea de urgență s-a încheiat.

Spitalele din Wuhan îi resping și refuză să le facă teste pacienților locali cu simptome de coronavirus, transmite publicația RTHK din Hong Kong, citată de La Stampa. E vorba despre o decizie politică a autorităților, care vor să arate că epidemia a fost ținută sub control în provincia de unde a fost exportată în toată lumea.

În acest timp, localnicii se revoltă și denunță un ”tratament politic”, potrivit sursei din Hong Kong.

Reamintim că autoritățile chineze susțin că nu mai există cazuri noi locale, iar cele înregistrate la pacienți care vin din străinătate s-au redus semnificativ.

Partidul Comunist chinez susține că situația s-a normalizat în Wuhan, unde au fost închise cele zece spitale de campanie, iar funcționarii locali susțin că nu mai e nevoie de testarea pacienților cu simptome pentru că numărul de noi infecții cu coronavirus a scăzut dramatic.

Mai mulți localnici au declarat pentru RTHK că ei sau rudele lor au fost respinși de la testare, în ciuda simptomelor de infectare cu coronavirus, relatează G4Media.ro.

Guvernul și Partidul Comunist din China au o lungă experiență de manipulare și cenzurare a statisticilor oficiale, cel mai recent exemplu fiind chiar în debutul epidemiei de coronavirus, când autoritățile au întârziat aproape două luni recunoașterea unei epidemii fără precedent.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!