Presa din Serbia a luat foc după ce România a fost pedepsită de UEFA pentru incidentele de la meciul cu Kosovo

Presa din Serbia a luat foc după ce România a fost pedepsită de UEFA pentru incidentele de la meciul cu Kosovo

Așa cum era de așteptat, presa din Serbia a reacționat după ce FRF a fost amendată de 52.000 de euro și a primit un meci de suspendare din partea UEFA din cauza incidentelor de la meciul cu Kosovo.

Meciul cu Kosovo, din calificările Euro 2024, a fost întrerupt din cauza incidentelor. Foto Inquam

Dacă la Priștina pedeapsa a fost considerată prea mică, la Belgrad lucrurile stau, normal, pe dos. Sârbii consideră că România a fost sancționată ”draconic”. Ca de obicei, adevărul e unde la mijloc, adică a fost o pedeapsă normală, în condițiile în care România a fost judecată de UEFA pentru mai multe capete de acuzare : afișarea și scandarea de mesaje politice, comportament rasist al suporterilor, aprinderea de torțe, aruncarea de obiecte pe teren și blocarea zonelor de acces public, dar era și recidivistă.

Șoc, lovitură și rușine pentru presa sârbă

Jurnaliștii sârbi susțin că pedeapsa primită de România este una „rușinoasă”. Cu șanse mari de calificare la următorul turneu final, echipa noastră va fi susținută doar de copii sub 14 ani în partida cu Andorra. „Șoc! Stadion suspendat din cauza bannerului ‘Kosovo e Serbia’ – UEFA este nemiloasă”, a scris Espreso, care a considerat că decizia forului continental este una „draconică”. „Pedeapsă rușinoasă primită de România pentru bannerul ‘Kosovo e Serbia’. Este o lovitură cu adevărat mare primită de vecinii noștri”, a scris și Kurir.

În schimb, Federația din Kosovo vrea ca pedeapsa să fie una mult mai mare pentru țara noastră. „FFK va continua procedurile legale și va depune o plângere adresată organismelor UEFA, prin care va cere ca pedeapsa pentru FRF să fie cea mai mare posibilă. În acest sens, ar fi un exemplu că UEFA nu va tolera sub nicio formă insultele rasiale către membrii unei federații și către o țară recunoscută la nivel internațional (n.r. - nu și de România).

România se află pe locul 2 în grupa de calificare la Euro 2024, cu 12 puncte, după Elveția, care are 14, cu 4 etape înainte de finalul preliminariilor. Principala contracandidată a ”tricolorilor” este naționala Israelului, aflată la doar o ”lungime” în spatele echipei lui Edi Iordănescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?