Presa germană: Zelenski va efectua o vizită la Berlin

Presa germană: Zelenski va efectua o vizită la Berlin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va efectua pe 13 mai o vizită la Berlin, scrie ziarul german „Tagesspiegel”, preluat de agenția de presă Reuters.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Potrivit „Tagesspiegel”, care citează informații obținute de la Poliţia Germană, șeful statului ucrainean va fi primit de cancelarul Olaf Scholz cu onoruri militare pe 14 mai, după care va pleca la Aachen, unde i se va decerna Premiul Carol cel Mare 2023.

Contactată de Reuters, Poliția Germană nu a confirmat informația. Totodată, un purtător de cuvânt al Guvernului german a refuzat să confirme vizita, declarând doar că agenda lui Scholz este făcută publică în fiecare vineri pentru săptămâna următoare.

Această dezvăluire survine în timp ce Volodimir Zelenski se află în Finlanda pentru un summit cu liderii țărilor scandinavice.

„Tema summitului este războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, sprijinul continuu al ţărilor nordice pentru Ucraina, relaţia Ucrainei cu UE şi NATO şi iniţiativa Ucrainei pentru o pace justă”, a precizat Guvernul suedez într-un comunicat.

Anterior, Volodimir Zelenski le-a transmis concetățenilor săi că urmează două luni de diplomație activă pentru Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?