Presa rusă de stat încearcă cu disperare să atragă străini în țară

Presa rusă de stat încearcă cu disperare să atragă străini în țară

Invadarea Ucrainei urma să aducă Rusiei milioane de noi cetățeni, precum și pământul fertil al țării, cu resurse minerale și energetice. În schimb, războiul a provocat pierderi monumentale pe câmpul de luptă și un exod al populației.

Moscova intenționează să lanseze programe pentru încurajarea migrației înspre Rusia

Acum, scăderea forței de muncă determină Kremlinul să caute soluții să înlocuiască populația pierdută.

Anna Revyakina, vicepreședinte al Camerei Publice a așa-numitei Republici Populare Donețk din Ucraina ocupată, a spus în cadrul unei emisiuni de televiziune că Moscova ar trebui să facă mai mult pentru a atrage străini în Rusia.

Toți rușii și guvernul nostru ar trebui să creăm condiții maxim atractive pentru ca cetățenii altor țări să vină la noi, crescând populația noastră”, a spus ea, potrivit news.yahoo.com.

Anna Revyakina a menționat că teritoriul Rusiei este imens și că este nevoie de programe pentru popularea acestuia: „Avem un teritoriu enorm, o țară uriașă, poate nici măcar nu pe deplin dezvoltată, 140 de milioane de oameni – desigur, avem nevoie de mai mulți. Vladimir Vladimirovici Putin este îngrijorat de acest lucru, cu diverse programe pentru familiile cu mulți copii”.

Vorbitorii de limba rusă din țările țările baltice, îndemnați să se mute în Rusia

Revyakina i-a îndemnat pe vorbitorii de limbă rusă care trăiesc în Țările Baltice să se mute în Rusia, dar că aceștia trebuie să fie vorbitori de limba rusă și să fie loiali țării.

Strategia de persuasiune a presei de stat constă, de obicei, în accentuarea nemulțumirii în alte țări, prezentând Moscova drept un model de dreptate și libertate religioasă și sperând că străinii nemulțumiți vor veni în brațele primitoare ale Rusiei. Occidentalii sunt ademeniți cu promisiunea valorilor „conservatoare”, iar vorbitorilor de limbă rusă care locuiesc în străinătate li se spune că este timpul să revină acasă pentru a evita persecuția și discriminarea din partea Occidentului „rusofob”.

Exod al tinerilor specialiști

Un adevărat exod al tinerilor profesioniști ruși are loc de la începutul războiului. Companiile rusești sunt afectate din cauza lipsei de specialiști, astfel încât angajații sunt nevoiți să lucreze peste program, în weekend, sărbători sau zile libere obișnuite.

Mai mult decât atât, propagandiştii au cerut autorităţilor să angajeze prizonieri cu calificările necesare, pentru a suplini criza de specialiști.

„Nu este nimic mai bun decât să primești un specialist gata făcut, care are deja o educație și o experiență de lucru”, a menționat Revyakina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...