Presa rusă susţine că sistemele de război radioelectronic de pe fregata 'Amiral Kasatonov' ar fi 'păcălit' radarele NATO

Presa rusă susţine că sistemele de război radioelectronic de pe fregata 'Amiral Kasatonov' ar fi 'păcălit' radarele NATO

Fregata 'Amiral Kasatonov', prima navă de serie din proiectul 22350 (lansat la începutul anilor 2000 şi destinat modernizării marinei ruse - n.r.), care a efectuat mai multe teste într-o zonă de antrenament din Marea Barenţ, a dat bătăi de cap sistemelor de apărare antiaeriană şi radarelor NATO, situate în centrul şi nordul Europei, informează luni portalul Avia.pro, specializat în informaţii militare.

Zeci de avioane ruseşti au apărut brusc pe radarele NATO, ceea ce a creat o situaţie ieşită din comun, dar, după cum s-a dovedit ulterior, în realitate au acţionat sistemele de război radioelectronic de pe 'Amiral Kasatonov', care dispune de un sistem puternic de bruiaj şi care staţiona la câteva sute de kilometri de coasta Norvegiei, notează portalul citat într-un material intitulat 'Rusia 'atacă' radarele NATO cu zeci de bombardiere şi avioane de luptă fantomă'.

'Amiral Kasatonov, prima fregată de serie din proiectul 22350, a efectuat noi teste în cadrul Flotei ruse a Nordului. Nava a întreprins acţiuni pasive de bruiaj şi de trimitere a unor ţinte false prin echipamentele sale de război radioelectronic. Aceste echipamente asigură protecţia navei împotriva atacurilor cu rachete de înaltă precizie', se menţionează într-un comunicat al serviciului de presă al Flotei Nordului, citat duminică seara de agenţia de presă TASS.

Acţiunile de bruiaj şi apariţia de ţinte false pe radarele apărării sale antiaeriene au determinat forţele NATO să ridice de la sol mai multe avioane pentru a riposta la o posibilă ameninţare externă, susţin jurnaliştii de la Avia.pro.

În acest context, analiştii de la Avia.pro consideră că acest exerciţiu al fregatei 'Amiral Kasatonov' a reuşit să provoace îngrijorări în cadrul NATO, Moscova dând de înţeles că, 'în caz de necesitate', ar putea întreprinde 'raiduri' radioelectronice asupra sistemelor de apărare aeriană/antirachetă ale NATO de mai multe ori pe zi, la care aceasta va trebui să reacţioneze.

În finalul testelor, potrivit comunicatului citat, fregata 'Amiral Kasatonov' va completa una din unităţile Flotei ruse a Nordului, fiind echipată în principal cu rachete de croazieră 'Kalibr' şi 'Onix'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

2 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

3 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

4 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc