Presă: SUA amână un test cu racheta Minuteman III în contextul tensiunilor cu China din cauza Taiwanului

Presă: SUA amână un test cu racheta Minuteman III în contextul tensiunilor cu China din cauza Taiwanului

Forţele aeriene ale SUA intenţionau să efectueze lansarea-test în această săptămână de la baza aeriană Vandenberg din California, mai menţionează WSJ, conform Agerpres .

Oficialii americani nu au precizat cât de mare va fi amânarea, unul dintre ei menţionând totuşi că ar putea fi şi de zece zile, potrivit aceleiaşi surse.

China a desfăşurat zeci de avioane şi a tras rachete cu muniţie de război în apropierea Taiwanului într-o etalare de forţă în strâmtoarea cu acelaşi nume joi, la o zi după ce preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a efectuat o vizită pe insula care se autoguvernează.

Oficiali ai Pentagonului nu au putut fi contactaţi până acum pentru a comenta informaţia.

În aprilie, armata SUA a anulat un test cu racheta Minuteman III pentru a diminua tensiunile nucleare cu Rusia în timpul războiului din Ucraina. Racheta cu capabilităţi nucleare Minuteman III este o componentă cheie a arsenalului militar strategic al SUA.

Racheta are o rază de acţiune de peste 6.000 de mile (peste 9.600 km) şi se poate deplasa la o viteză de aproximativ 15.000 de mile pe oră (24.000 km/h).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…