Preşedinta Comisiei Europene a primit ''cu bucurie'' propunerea franco-germană privind planul de relansare

Preşedinta Comisiei Europene a primit ''cu bucurie'' propunerea franco-germană privind planul de relansare

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, "s-a bucurat de propunerea constructivă a Franţei şi Germaniei" pentru relansarea economiei europene după criza coronavirusului, se menţionează într-un comunicat publicat luni, relatează AFP.

Şefa executivului comunitar a reacţionat la propunerea cancelarului german Angela Merkel şi a preşedintelui francez Emmanuel Macron privind un "fond de relansare" de 500 de miliarde de euro pentru "solidaritate şi creştere" în UE .

Preşedinta Comisiei Europene trebuie să prezinte pe 27 mai propriul său plan pentru relansare economică pe continent.

"Această propunere (franco-germană) merge în sensul celei pregătite de Comisie, care va ţine cont de asemenea de punctele de vedere ale tuturor statelor membre şi ale Parlamentului European", a adăugat ea.

Planul franco-german "recunoaşte amploarea provocării cu care se confruntă Europa şi pune accentul corect pe necesitatea de a găsi o soluţie care menţine bugetul european în centrul priorităţilor sale", a adăugat Ursula von der Leyen, fost ministru al apărării în guvernul Angelei Merkel.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat la rândul său într-o postare pe Twitter "un pas în direcţia cea bună", dar a reamintit că "toate statele membre ar trebui să fie implicate" pentru "a ajunge la un acord".

"Fac apel la cele 27 de state membre să lucreze într-un spirit de compromis imediat ce Comisia Europeană va depune o propunere", a adăugat liderul belgian.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /