Președinta republicanilor a afirmat că partidul său va accepta rezultatul alegerilor din SUA

Președinta republicanilor a afirmat că partidul său va accepta rezultatul alegerilor din SUA

Președinta republicanilor Ronna McDaniel a anunțat că rezultatul alegerilor, care vor avea loc pe 8 noiembrie, va fi acceptat de către candidații republicani, indiferent dacă vor ieși câștigători sau nu.

Ronna McDaniel Foto EPA

Candidații republicani vor să se asigure că lucrurile vor decurge în ordine și alegerile de la jumătatea mandatului din SUA vor fi transparente astfel încât procesul să poată fi lăsat să se desfășoare, a afirmat Ronna McDaniel, relatează Digi24 .

Timp de doi ani, democrații au fost la conducerea Camerei Reprezentanților, aceștia având o majoritate limitată, în timp ce în Senat au avut doar un singur vor care le-a asigurat majoritatea, cel al actualului vicepreședinte american Kamala Harris.

Ronna McDaniel a vrut să liniștească lucrurile după ce un val de proteste au fost lansate de republicanii conduși de fostul președinte american Donald Trump care au amenințat cu perturbarea rezultatelor votului de marți.

Lidera republicană a repetat că după alegerile de marți candidații republicani vor respecta vocea celor care au votat, contrazicând astfel declarațiile liderilor apropiați de Trump, care au spus că vor contesta alegerile.

Democrații au declarat că ar exista aproximativ 300 de candidați republicani care sunt pregătiți să conteste rezultatele alegerilor de marți seară. Ronna McDonald a declarat că nimeni nu trebuie să intimideze alegătorii americani, atunci când a fost întrebată despre persoanele care vor monitoriza anumite secții de votare în avans.

Potrivit sondajelor, republicanii au cele mai mari șanse să câștige în Camera Reprezentanților. Joe Biden a mers cu Barack Obama, sâmbătă, în Pennsylvania acolo unde au avut loc mitingurile de campanie ale democraților. Aceștia au îndemnat alegătorii să se mobilizeze pentru apărarea democrației.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...