Președinta Ungariei a înotat 5,2 km pe Lacul Balaton cu bodyguarzii după ea

Președinta Ungariei a înotat 5,2 km pe Lacul Balaton cu bodyguarzii după ea

Katalin Novák a parcurs înot distanța de 5,2 kilometri pe Lacul Balaton, însoțită de bodyguarzii ei, potrivit ziarului ungar Blikk.

Katalin Novák FOTO Blikk

Cele două gărzi de corp, un bărbat și o femeie, nu s-au îndepărtat de șeful statului nici în apă și nici pe malul de la Boglár.

Legea prevede că președintele Ungariei are dreptul la protecție personală atât în cadrul programelor sale oficiale, cât și în cadrul celor private, ceea ce este în concordanţă și cu practicile internaționale, deoarece șeful de stat al unei țări este de obicei o persoană protejată. Protecția personală a președintelui Ungariei este asigurată de Centrul pentru combaterea terorismului (TEK).

În vederea protejării vieţii şi integrităţii fizice, președintele Ungariei are dreptul la protecție personală 24 de ore din 24, atât în ​​programele sale oficiale, cât și private, protecţie ce se extinde şi asupra călătoriilor sale în străinătate”, a precizat Preşedinţia ungară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?