Preşedinta Ungariei, discurs straniu la Budapesta: „Nu ne vom trimite fiii şi soţii pe câmpul de luptă“

Preşedinta Ungariei, discurs straniu la Budapesta: „Nu ne vom trimite fiii şi soţii pe câmpul de luptă“

Preşedinta Sloveniei, Natasa Pirc Musar, şi omoloaga sa ungară Katalin Novak au condamnat miercuri, la Budapesta, agresiunea rusă din Ucraina şi s-au pronunţat în favoarea găsirii rapide a unei soluţii de pace.

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak

Ucraina nu trebuie "încurajată să nutrească aşteptări iraţionale cu privire la ajutorul pe care îl primeşte: nu ne vom trimite fiii şi soţii pe câmpul de luptă", a spus Novak, după convorbirile cu omoloaga sa slovenă, scrie Agerpres.

Preşedinta ungară a menţionat că în regiunea Transcarpatia a Ucrainei trăiesc 150.000 de etnici maghiari care luptă pentru a-şi redobândi drepturile şi că, dacă Ucraina aspiră să devină o ţară europeană, trebuie să respecte standardele europene. În acelaşi timp, Ungaria a acceptat şi ajutat circa 1,5 milioane de refugiaţi de la începutul războiului, a amintit ea.

Katalin Novak a notat în context că situaţia minorităţilor din Ungaria şi Slovenia este "exemplară" şi "reprezintă un exemplu al modului în care trebuie sprijiniţi şi respectaţi cetăţenii minoritari".

Preşedinta Ungariei a subliniat pe de altă parte că integrarea Balcanilor de vest este în interesul UE şi acest proces trebuie accelerat.

Ea a mai spus că Ungaria lucrează la reducerea dependenţei sale de energia rusă şi contează pe sprijinul Sloveniei în acest sens.

Ungaria şi Slovenia continuă să-şi dezvolte bunele relaţii, a asigurat Katalin Novak, remarcând că Ungaria este primul stat în care omoloaga sa slovenă efectuează o vizită oficială după alegerea sa în funcţie, la sfârşitul anului trecut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”