Preşedintele afgan Ashraf Ghani ar fi plecat spre Tadjikistan (responsabil din Ministerul de Interne)

Preşedintele afgan Ashraf Ghani ar fi plecat spre Tadjikistan (responsabil din Ministerul de Interne)

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a părăsit Afganistanul, unde talibanii sunt pe punctul de a prelua puterea, plecând spre Tadjikistan, a anunţat duminică un înalt responsabil din Ministerul afgan de Interne, citat de Reuters.

Invitat să comenteze, biroul preşedintelui a declarat că "nu poate spune nimic pentru moment despre mişcările lui Ashraf Ghani din motive de securitate".

Un reprezentant al talibanilor, care au intrat în capitala Kabul duminică dimineaţa, a declarat că gruparea islamistă încearcă să afle unde se află Ghani.

Plecarea lui Ashraf Ghani din Afganistan a fost anunţată şi de fostul vicepreşedinte Abdullah Abdullah, potrivit AFP.

"Fostul preşedinte afgan a părăsit naţiunea", a declarat Abdullah, care este şi şeful Înaltului Consiliu pentru reconciliere naţională, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, reproşându-i lui Ghani situaţia actuală din Afganistan, conform EFE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…