Preşedintele Albaniei, Ilir Meta, rămâne în funcţie, a decis Curtea Constituţională

Preşedintele Albaniei, Ilir Meta, rămâne în funcţie, a decis Curtea Constituţională

Curtea Constituţională a Albaniei a suspendat procedura de punere sub acuzare a preşedintelui aceste ţări, Ilir Meta, informează joi dpa.

Cu această decizie, pe care a publicat-o miercuri, Curtea Constituţională a anulat o rezoluţie din luna iunie a Parlamentului albanez, conform căreia Meta trebuie înlăturat din funcţie în baza unor acuzaţii de încălcare a Constituţiei.

Mandatul lui Ilir Meta expiră în mod normal în iulie anul acesta.

Cazul împotriva lui Meta s-a bazat pe adversitatea puternică pe care premierul socialist Edi Rama, care potrivit criticilor este înclinat spre un regim autoritar, o nutreşte faţă de preşedinte.

Pe vremea când Parlamentul a votat procedura de punere sub acuzare, el era format aproape exclusiv din socialişti, din cauza boicotării de către opoziţie.

Ilir Meta însuşi provine din Partidul Socialist - care este în prezent condus de Rama - dar din care el s-a retras în 2004. De atunci, Meta a fondat un mic partid social-liberal, care este în prezent condus de soţia sa Monika Kryemadhi.

În 2017, Parlamentul l-a ales preşedinte al Albaniei, cu voturile socialiştilor. După aceasta, relaţiile cu Rama, care este la putere din 2013, s-au deteriorat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...