Președintele american a anunțat că Egiptul va permite intrarea în Gaza a „cel mult 20 de camioane" cu ajutor umanitar

Președintele american a anunțat că Egiptul va permite intrarea în Gaza a „cel mult 20 de camioane" cu ajutor umanitar

Președintele american, Joe Biden, a declarat că omologul său egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, cu care tocmai a discutat a „acceptat" să „lase cel mult 20 de camioane să treacă" granița pentru a livra ajutor umanitar în Fâşia Gaza, relatează AFP, scrie Agerpres.

Dacă Hamas le confiscă sau nu le lasă să treacă (...) atunci s-a terminat", a avertizat preşedintele Statelor Unite cu prilejul unei discuţii cu jurnaliştii la bordul avionului său, în cursul unei escale în Germania, subliniind că şeful statului egiptean este "total cooperant" şi că „merita multă recunoştinţă" pentru acţiunea sa.

Joe Biden FOTO: EPA-EFE

Președintele Biden a precizat că ajutorul umanitar nu va ajunge înainte de vineri din cauza lucrărilor pentru reparația drumurilor din Fâșia Gaza.

Acesta a comentat că cele douăzeci de camioane sunt potențial doar începutul și a adăugat că intrarea unui al doilea convoi va depinde și de „modul cum decurge" distribuirea primelor ajutoare.

Președintele american a discutat cu președintele egiptean aproximativ 30 de minute.

Casa Albă ar dori, de asemenea, că autoritățile de la Cairo să accepte deschiderea frontierelor pentru a le permite să iasă civili palestinieni, în special cetățenilor americani.

Vom scoate oamenii afară", a declarat Joe Biden, fără alte detalii.

Președintele Biden urma să se întâlnească cu Abdel Fattah al-Sisi în Iordania, cu regele Abdullah al II-lea şi cu președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas, dar această întâlnire a fost anulată după lovitura asupra spitalului din Gaza, pentru care Israelul şi mişcările armate palestiniene se acuză reciproc.

Președintele Biden, care a mers doar în Israel, pentru a reconfirma sprijinul pentru această țară, s-a angajat să poarte o discuție telefonică cu liderii egiptean și Palestinian în avion la întoarcere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat