Preşedintele ANPC, după neregulile găsite la târgul de Crăciun din Bucureşti: Nu voi tolera specula

Preşedintele ANPC, după neregulile găsite la târgul de Crăciun din Bucureşti: Nu voi tolera specula

O serie de nereguli au fost descoperite vineri la târgul de Crăciun din Bucureşti de către o echipă de control a Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), însă operatorii economici au primit doar avertismentele exclusiv verbale, susţine preşedintele Autorităţii, Mihai Culeafă.

Acesta, împreună cu o echipă de control, au fost prezenţi, la târgul de Crăciun din Bucureşti, scopul vizitei având "un rol constructiv", mai mult de remediere şi prevenţie, deşi au fost identificaţi operatori economici care comercializau alimente păstrate necorespunzător, fără etichete sau informaţii despre produse.

"Scopul acestei vizite a avut un rol constructiv, astfel că nu am avut intenţia de a amenda operatorii economici, ci de a-i ajuta prin consiliere şi prevenţie, astfel încât consumatorii să se bucure de achiziţii sigure. Cu alte cuvinte, prezenţa noastră a constat într-un imbold de remediere a posibilelor probleme ale operatorilor economici prezenţi la târgul din Bucureşti. Deşi controalele efectuate pot fi cât se poate de riguroase, obiectivul principal a fost conştientizarea neregulilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, astfel încât să se evite sancţiunile sau suspendarea temporară a activităţii", a declarat preşedintele ANPC, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Culeafă a transmis că îşi doreşte să existe un dialog cu operatorii economici, dar nu va tolera specula, pentru că "totul se rezumă la consumatorii români, faţă de care trebuie să arătăm respect".

" Într-adevăr, am observat destule nereguli, însă ne-am dorit să păstrăm scopul vizitei, şi anume acela de a preveni. Am identificat operatori economici care se abăteau de la norme: absenţa etichetelor, dar şi a separatoarelor între produse, alimente păstrate necorespunzător, neacoperite, sau chiar lipsa unor informaţii, precum faptul că unele produse erau congelate.Am discutat deschis şi i-am rugat individual să remedieze problemele cât mai repede cu putinţă. Avertismentele au fost exclusiv verbale, având în vedere că ne dorim să existe bună voinţă din partea comercianţilor de a-şi soluţiona punctual situaţiile. Îmi doresc să existe dialog şi să ne bucurăm de această perioadă, dar nu voi tolera specula.Totul se rezumă la consumatorii români, faţă de care trebuie să arătăm respect", a mai spus şeful ANPC.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 „A venit vremea ca Europa să intre în panică”

3 VIDEO Rareș Bogdan / Mi-e plin telefonul de mesaje. Mă întreabă toți ce e cu ea

4 Răsturnare de situație! Bianca Drăgușanu: „Am fost strict imaginea acestei societăți. Nu am avut nicio implicare în desfășurarea activității acesteia”

5 „Banca ciudaților” din Parlamentul European...