Președintele anunță că nu mai vorbește peste gard cu Dragnea. Declarații care spun multe despre ce va urma

Președintele anunță că nu mai vorbește peste gard cu Dragnea. Declarații care spun multe despre ce va urma

Președintele anunță că nu mai vorbește peste gard cu Dragnea. Declarații care spun multe despre ce va urma. Președintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că, "prin felul în care a procedat în ultima vreme", liderul PSD Liviu Dragnea nu mai este un "partener de discuție", decât instituțional.

"Să nu confundam lucrurile. Nu ne întâlnim pentru ca suntem prieteni sau ne simpatizăm. Ne întâlnim când discuțiile instituționale trebuie sa aibă loc. Nu putem să nu conducem Romania. Oamenii de stat trebuie sa aibă puterea să treacă peste animozitățile politice. Discuțiile dintre mine și guvern sau cu reprezentanți ai parlamentului vor fi discuțiile instituționale. Alte discuții, informale sau de armonizare, nu vor mai exista.

PSD, mai concret Dragnea, prin felul în care a procedat în ultima vreme, nu mai prezintă pentru mine un partener de discuție altfel decât strict instituțional" a declarat șeful statului jurnaliștilor, la Ruse.

Președintele a precizat că premierul Benjamin Netanyahu l-a sunat pentru o discuție, anterior vizitei făcute de Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. El a afirmat că România nu are interes să își strice relația cu Israelul pentru niște politicieni "care nu au înțeles care e rostul lor".

"Guvernul nu trebuia să se apuce de o temă care e a președintelui fără să discute cu președintele. Greșeala a fost făcută. Trebuie să o reparăm. România nu are niciun interes să își strice relațiile foarte bune spre exemplu cu Israelul pentru niște politicieni care nu au inteles care e rostul lor. Unii care s-au considerat un pic mai importanți au fugit la TV și au vorbit despre acest memorandum", a spus președintele.

Iohannis a declarat de asemenea că este "ciudată" forma în care au avut loc consultările dintre guvernatorul Mugur Isărescu, premierul Viorica Dăncilă și liderul PSD Liviu Dragnea, în biroul acestuia.

"E ciudată aceasta formă (de discuție, în biroul lui Dragnea - n.r.). În realitate dorința mea a fost să îi aduc la aceeași masă pe cei care au avut niște neînțelegeri. Nu doamna Dăncilă a atacat BNR, ci Dragnea a făcut-o. Faptul că prin implicarea mea s-au întâlnit, dacă el crede că a a facut mediere e bine și așa, important e că s-au întâlnit" a declarat Iohannis, răspunzând unei întrebări în acest sens.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”