Președintele, atac dur la PSD: Au atacat statul de drept, independența justiției, au reușit să arate lumii, Europei, o față urâtă a României

Președintele, atac dur la PSD: Au atacat statul de drept, independența justiției, au reușit să arate lumii, Europei, o față urâtă a României

Președintele Klaus Iohannis a lansat, miercuri, la Sibiu, un atac dur la adresa partidului aflat la guvernare, criticând din nou ceea ce a numit ”guvernarea eșuată” a PSD. ”Au atacat statul de drept, independența justiției, au reușit să arate lumii, Europei, o față urâtă a României. Și este foarte păcat. Este păcat dar nu e niciodată târziu”, a declarat Iohannis după ce a participat la întâlnirea liderilor PPE.

 Cele mai importante declarații:

Maine capitala Europei va fi la Sibiu. Europa vine în România, Europa vine la români. Acest summit trebuie văzut într-un context mai larg, în contextul european, în contextul alegerilor europene.

Acest summit este important pentru români. Celor din PNL le-am spus să meargă între oameni, este campanie electorală. Această campanie nu este doar așa. Sunt politicieni care spun, a, nu prea contează aceste europarlamentare, nu contează acest referendum.

Românii au șansa sa-și exprime opțiunea cu privire la referendum. E o perioadă complicată nu doar pentru Europa, ci și pentru România. Suntem după doi ani și jumătate de guvernare eșuată PSD. Au atacat statul de drept, independența justiției, au reușit să arate lumii, Europei, o față urâtă a României. Și este foarte păcat. Este păcat dar nu e niciodată târziu.

Votul oamenilor contează. Noi am ajuns foarte dreptate. În 2007  România a devenit membră UE și Sibiul Capitală Culturală. De aceea ne aflăm la Sibiu. Mânie la summit vom arăta că noi liderii UE suntem uniți, că suntem o Uniune care știe să-și apere cetățenii și de pericolele din afară, și de pericolele din interior. Aceste lucruri am vrut să le spun celor din PNL și celor din PPE.

Aceste lucruri le-am cerut și le cer constant din prima lună de mandat. Eu nu sunt singur aici, din pacate avem un guvern PSD care a stricat tot ce s-a construit în ani și ani de muncă. Despre MCV nu s-ar mai fi discutat.

Întrebat dacă îl va rechema pe George Maior din SUA, Iohannis a spus: ”Imediat după ce termin cu summitul voi lua o decizie în această chestiune”.

Întrebat dacă a simțit represiunea SRI prin ANI? ”Nu m-am simțit confortabil în 2014, cum nu m-am simțit confortbail nici în 2013, când ANI a început o procedură împotriva mea când am intrat în PNL, a fost o aiureală”

Despre declarația Sorinei Pintea: ”Dna ministru face parte dintr-un guvern. Dacă se referă la partidul și guvernul său e trist, poate ar face bine să ne lase pe noi românii să ne vedem de treabă fără infractori”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”