Președintele AURSF, Alin Iacob, ales vicepreședinte al Banking Stakeholder Group la Autoritatea Bancară Europeană

Președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, Alin Iacob, a fost ales, în data de 22 iunie, vicepreședinte al Grupului părților interesate din domeniul bancar (Banking Stakeholder Group-BSG) la Autoritatea Bancară Europeană, se arată într-un comunicat al Asociației transmis, joi, AGERPRES.

"Este pentru prima dată de la înființarea ABE, în urmă cu 5 ani, când în conducerea BSG este ales un reprezentant al utilizatorilor de servicii financiare, care provine dintr-un stat membru din Centrul și Estul Europei care a aderat la Uniunea Europeană după anul 2000", se menționează în comunicat.

Grupul este format din 30 membri, reprezentând în proporții echilibrate instituțiile de credit și de investiții, reprezentanții angajaților acestora și ai mediului academic, precum și consumatorii, utilizatorii serviciilor bancare și reprezentanții IMM-urilor.

Grupul părților interesate din domeniul bancar poate transmite Autorității Bancare Europene avize și opinii pentru orice subiect legat de atribuțiile Autorității. Grupul este consultat cu privire la standardele tehnice de reglementare și la standardele de punere în aplicare, precum și cu privire la ghidurile și recomandările emise de Autoritate, se menționează în comunicat.

"Sunt extrem de onorat de încrederea arătată de colegii mei din cadrul BSG și le mulțumesc pentru susținere în primul rând reprezentanților consumatorilor și utilizatorilor de servicii financiare, dar și tuturor celorlalți care m-au votat. Voi depune toate eforturile necesare, împreună cu președintele Grupului, pentru a da posibilitatea tuturor categoriilor de părți interesate reprezentate să își facă auzite cu claritate argumentele și opiniile", a declarat Alin Iacob.

El deține, încă din 2013, calitatea de membru în cadrul Grupului. Este președinte al AURSF de la înființarea sa, în 2013, iar din 2014 este și membru al Better Finance (Federația Europeană a Utilizatorilor de Servicii Financiare). Din aprilie 2016, Iacob este membru în conducerea Better Finance. În plus, din 2011, el este membru al FSUG — grupul de experți al utilizatorilor de servicii financiare de pe lângă Comisia Europeană.

Iacob este, în același timp, redactor-șef al portalului de informatii financiare Conso.ro. Totodată, din aprilie 2016 este și reprezentantul consumatorilor în Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din Domeniul Nebancar, SAL-IFN.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

2 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

3 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

4 Primul semnal din USR. Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la alegerile interne: „Nu știu ce va face …

5 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultatele turului I al prezidențialelor în fiecare localitate din România

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc