Preşedintele Austriei avertizează ţările UE împotriva pericolului de ''a aluneca înapoi la mentalitatea de stat mic''

Preşedintele Austriei avertizează ţările UE împotriva pericolului de ''a aluneca înapoi la mentalitatea de stat mic''

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a avertizat joi ţările Uniunii Europene împotriva pericolului de "a aluneca înapoi la mentalitatea de stat mic", într-un discurs rostit cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la aderarea ţării sale la UE, relatează Xinhua şi APA.

"Unificarea europeană este cea mai bună idee pe care am avut-o vreodată", a spus Van der Bellen. "Ar fi o greşeală de neiertat să alunecăm înapoi la mentalitatea de stat mic", a adăugat preşedintele austriac.

Alexander Van der Bellen a notat că la începutul coronacrizei spiritul european a lipsit pe alocuri, în contextul în care provocările apărute, între care de a reduce rata şomajului şi de a stabili cum ar trebui să arate globalizarea după pandemie, necesită eforturi şi răspunsuri comune.

Preşedintele austriac a amintit că primul pachet de asistenţă pentru coronavirus al UE, în valoare de 540 de miliarde de euro, "reprezintă doar începutul", iar în prezent se negociază un al doilea pachet, "Fondul de recuperare".

"Avem nevoie de soluţii cât mai ambiţioase", a insistat Van der Bellen.

Doar o Europă unită poate avea o relevanţă globală şi o capacitate politică globală, a menţionat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...