Președintele Austriei i-a oferit un urs de pluș lui Codrut, patrupedul care l-a mușcat la Chișinău VIDEO

Președintele Austriei i-a oferit un urs de pluș lui Codrut, patrupedul care l-a mușcat la Chișinău VIDEO

Liderul de la Viena, Alexander Van der Bellen, i-a oferit un urs de pluș lui Codruț, patrupedul care l-a mușcat de mână, în timp ce încerca să îl mângâie. Codruț este câinele adoptat de Maia Sandu.

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen și președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar, aflați într-o vizită la Chișinău, au ieșit împreună cu Maia Sandu în curtea Administrației Prezidențiale.

Maia Sandu și Codruț, patrupedul adoptat FOTO Facebook

La un moment dat, patrupedul Codruț l-a mușcat pe liderul de la Viena care a vrut să-l mângâie. Mai târziu, Alexander Van der Bellen a fost văzut în public cu pansamente pe mâna care a fost mușcată.

Codruț, padrupedul care l-a mușcat pe președintele Austriei, este rezidentul Administrației Prezidențiale a Republicii Moldova de luni bune. El a fost adoptat, după ce a fost găsit în stradă, fiind rănit grav în urma unui accident.

,,Codruț face parte din echipa noastră de la Președinție de vreo 7 luni, după ce a fost găsit în stradă lovit de o mașină. Din păcate nu am reușit să-i salvăm lăbuța, dar, după câteva luni de tratament, acum aleargă bucuros în 3 picioare”, a scris Maia Sandu pe rețelele sociale.

Commander, câinele soților Biden, a fost îndepărtat de la Casa Albă după ce a mușcat mai mulți oameni

Ciobănescul german al soţilor Biden, care are tendința de a muşca oameni, „nu se mai află la Casa Albă", a anunţat o purtătoare de cuvânt a cuplului prezidenţial american, în 5 octombrie 2023, care s-a despărțit în trecut de un alt câine din cauza unor motive similare.

Commander nu se mai află în prezent aici (în incinta Casei Albe), în timp ce evaluăm următoarele decizii care trebuie luate", a precizat purtătoarea de cuvânt într-o scurtă declaraţie.

Preşedintele american Joe Biden şi soţia lui, Jill Biden, „sunt foarte ataşaţi de siguranţa întregului personal de la Casa Albă şi a celor care îi protejează în fiecare zi", a adăugat aceeaşi purtătoare de cuvânt, Elizabeth Alexander, care lucrează pentru serviciul de presă al primei doamne a Statelor Unite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat