Președintele Austriei: Regret decizia Guvernului de a bloca aderarea României la Schengen

Președintele Austriei: Regret decizia Guvernului de a bloca aderarea României la Schengen

Președintele austriac Alexander Van der Bellen a declarat, vineri, că regretă hotărârea guvernului său de a bloca aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen, relatează Reuters, conform Agerpres.

Van der Bellen susține că blocarea aderării la Schengen „nu contribuie la o soluție”. Foto AP

Este adevărat că Austria este într-o situaţie dificilă ca urmare a numărului foarte mare de solicitanţi de azil. Dar blocarea (aderării la) Schengen nu contribuie la o soluţie”, a scris președintele Austriei pe Twitter.

Mai mult decât atât, Van der Bellen și-a exprimat speranța că în scurt timp va fi găsită o rezolvare prin dialog cu partenerii din Uniunea Europeană.

De asemenea, ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner , a declarat că este „supărat”„s-a trezit cu documentele juridice” ale extinderii spațiului de liberă circulație pe masă.

Amintim că aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen a fost respinsă, joi, în cadrul Consiliului JAI .

Conform unor surse concordante de la Bruxelles, respingerea s-a realizat cu două voturi împotrivă, al Austriei și al Olandei. Totodată, Croația a primit undă verde să adere la Schengen de la 1 ianuarie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…