Președintele Barack Obama o felicită pe Hillary Clinton pentru victoria sa în alegerile primare democrate

Președintele Barack Obama o felicită pe Hillary Clinton pentru victoria sa în alegerile primare democrate

Președintele american Barack Obama a felicitat-o marți pe fostul său secretar de stat Hillary Clinton pentru obținerea majorității necesare de delegați în vederea nominalizării democrate la președinția SUA, într-o discuție telefonică, relatează AFP.

În același timp, Obama a avut o discuție telefonică marți seara și cu senatorul de Vermont Bernie Sanders.

'Președintele Obama i-a felicitat pe cei doi candidați pentru că au desfășurat o campanie plină de inspirație, care a produs entuziasm în rândul democraților, făcând ca o nouă generație de americani să se implice în procesul politic și a permis să fie prezentate importante propuneri pentru ca economia noastră și politica noastră să servească lumii întregi, nu doar celor care dispun de putere și bani', declară într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, evocând temele care au animat campania senatorului din Vermont începând cu vara anului trecut.

'Președintele a felicitat-o pe dna Clinton pentru obținerea numărului necesar de delegați necesari în vederea nominalizării democrate la prezidențiale', a adăugat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, confirmând astfel victoria acesteia.

'În plus, la cererea senatorului Sanders, președintele și senatorul Sanders se vor întâlni joi la Casa Albă pentru a continua discuția lor cu privire la unele aspecte importante ale acestor alegeri', a mai spus Josh Earnest.

Hillary Clinton a revendicat marți victoria în cursa lungă a primarelor democrate. Dar tabăra democrată se află în așteptarea unui discurs al lui Bernie Sanders, care ar trebui să vorbească în jurul orei 05:00 GMT din California, unde numărătoarea buletinelor de vot este pe cale să înceapă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...