Președintele Barack Obama o felicită pe Hillary Clinton pentru victoria sa în alegerile primare democrate

Președintele american Barack Obama a felicitat-o marți pe fostul său secretar de stat Hillary Clinton pentru obținerea majorității necesare de delegați în vederea nominalizării democrate la președinția SUA, într-o discuție telefonică, relatează AFP.

În același timp, Obama a avut o discuție telefonică marți seara și cu senatorul de Vermont Bernie Sanders.

'Președintele Obama i-a felicitat pe cei doi candidați pentru că au desfășurat o campanie plină de inspirație, care a produs entuziasm în rândul democraților, făcând ca o nouă generație de americani să se implice în procesul politic și a permis să fie prezentate importante propuneri pentru ca economia noastră și politica noastră să servească lumii întregi, nu doar celor care dispun de putere și bani', declară într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, evocând temele care au animat campania senatorului din Vermont începând cu vara anului trecut.

'Președintele a felicitat-o pe dna Clinton pentru obținerea numărului necesar de delegați necesari în vederea nominalizării democrate la prezidențiale', a adăugat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, confirmând astfel victoria acesteia.

'În plus, la cererea senatorului Sanders, președintele și senatorul Sanders se vor întâlni joi la Casa Albă pentru a continua discuția lor cu privire la unele aspecte importante ale acestor alegeri', a mai spus Josh Earnest.

Hillary Clinton a revendicat marți victoria în cursa lungă a primarelor democrate. Dar tabăra democrată se află în așteptarea unui discurs al lui Bernie Sanders, care ar trebui să vorbească în jurul orei 05:00 GMT din California, unde numărătoarea buletinelor de vot este pe cale să înceapă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul