Preşedintele Biden nu a fost informat în prealabil despre numirea procurorului care se va ocupa de Trump

Preşedintele Biden nu a fost informat în prealabil despre numirea procurorului care se va ocupa de Trump

Casa Albă a declarat vineri că preşedintele Joe Biden nu a fost notificat în prealabil cu privire la decizia procurorului general al SUA, Merrick B. Garland, de a numi un procuror independent care să supravegheze anchetele care îl privesc pe Donald Trump şi a respins orice noţiune de politizare a justiţiei.

FOTO EPA EFE

"Preşedintele nu era la curent. Nu am fost informaţi. Nu am fost avertizaţi în prealabil", a declarat în timpul unui briefing de presă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, asaltată cu întrebări despre numirea unui procuror special care să îl investigheze pe fostul preşedinte al SUA, potrivit Agerpres.

Procurorul special Jack Smith, a cărui numire a fost anunţată vineri, va superviza atât investigaţia privind modul în care Donald Trump a gestionat documente guvernamentale cu caracter sensibil, găsite la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în Florida, cât şi ancheta privind tentativele acestuia de a se amesteca în transferul paşnic de putere după alegerile prezidenţiale din 2020.

Rugată să comenteze reacţia fostului preşedinte republican, care a denunţat o decizie nedreaptă şi cea mai gravă politizare a justiţiei din istoria Americii, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a răspuns că preşedinţia nu este "implicată în anchete penale"."Preşedintele a spus foarte clar că această administraţie nu va politiza ministerul justiţiei", a subliniat Karine Jean-Pierre.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…