Preşedintele Braziliei, despre războiul din Ucraina: Ştiu cum s-ar putea rezolva. Dar nu voi spune nimănui

Preşedintele Braziliei, despre războiul din Ucraina: Ştiu cum s-ar putea rezolva. Dar nu voi spune nimănui

"Îi voi spune părerea mea, ce cred. Soluţia la asta. Ştiu cum s-ar putea rezolva. Dar nu voi spune nimănui", a spus Bolsonaro reporterilor în timpul unei vizite în statul Maranhao, din nord-est, conform Reuters .

„Soluţia acestui caz ar fi ca atunci când s-a încheiat războiul Argentinei cu Regatul Unit în 1982”, a spus el, fără a oferi mai multe detalii.

Argentina şi Marea Britanie s-au luptat într-un scurt conflict în 1982 privind suveranitatea Insulelor Falkland din Atlanticul de Sud, cunoscute în Argentina sub numele de Malvine. A început în aprilie 1982, când trupele argentiniene au debarcat pe insulele controlate de britanici, iar Marea Britanie a trimis o forţă operativă navală pentru a relua controlul. Trupele argentiniene prost echipate au avut şanse mici, iar Argentina s-a predat două luni mai târziu.

Bolsonaro are programat un apel telefonic pe 18 iulie cu Zelenski. Potrivit acestuia, liderul ucrainean a venit cu iniţiativa, dar el a fost de acord cu apelul.

Preşedintele brazilian l-a vizitat pe omologul său rus, Vladimir Putin, la Moscova în februarie, cu câteva zile înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia. Bolsonaro a adoptat până acum o poziţie neutră faţă de conflict, deoarece Brazilia încearcă să continue să încheie afaceri cu Rusia.

La începutul acestei săptămâni, ministrul său de externe a declarat că Brazilia caută să cumpere cât mai multă motorină din Rusia, care este, de asemenea, un mare furnizor de îngrăşăminte pentru puterea agricolă sud-americană.

"Acest război a provocat perturbări uriaşe. Mai puţin pentru Brazilia, mult mai mult pentru Europa", a spus Bolsonaro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro