Preşedintele Braziliei se gândeşte să-l numească pe unul dintre fiii săi ambasador în SUA

Preşedintele Braziliei se gândeşte să-l numească pe unul dintre fiii săi ambasador în SUA

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro se gândeşte să-şi numească unul dintre cei trei fii, Eduardo, ambasador în SUA, informează vineri AFP.

Eduardo, în prezent deputat, "este un prieten al copiilor lui (Donald) Trump, vorbeşte engleza, spaniola, are o foarte mare experienţă în lume. În opinia mea, el poate fi persoana potrivită şi ar putea perfect să se ocupe de munca de la Washington", a declarat în faţa jurnaliştilor preşedintele de extremă dreapta în faţa unui eveniment oficial în Brasilia.

Cu toate acestea, decizia îi revine fiului, pentru că, pentru a-şi prelua noua funcţie la Washington, el ar trebui să renunţe la mandatul său în Congres, a spus Jair Bolsonaro.

De asemenea, numirea lui ar trebui să fie aprobată de Senat.

Eduardo Bolsonaro, 35 de ani, cel mai tânăr dintre fiii preşedintelui, care sunt toţi trei implicaţi în politică, a declarat că nu a primit deocamdată o propunere oficială, însă a spus că dacă preşedintele îi va încredinţa această misiune, el va fi gata să renunţe la mandatul său.

"Îmi imaginez cum ar fi perceput aceasta pe de altă parte: mă gândesc la poporul american care ar vedea preşedintele unei ţări trimiţându-şi fiul să lucreze acolo...", a continuat Eduardo Bolsonaro. "Însă, eu vorbesc engleza, vorbesc spaniola, am fost ales cu un număr-record de sufragii, sunt preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Deputaţilor. Cred că titlurile şi competenţele mele îmi oferă o anumită calificare", a adăugat el.

Această eventualitate a fost dezvăluită la o zi după aniversarea lui Eduardo Bolsonaro, care a împlinit miercuri 35 de ani, vârsta minimă necesară pentru a fi ambasador al Braziliei în străinătate.

În timpul campaniei şi în primele luni ale guvernului, Eduardo Bolsonaro a fost un fel de ministru neoficial al afacerilor externe pentru guvernul de extremă dreapta al tatălui său.

Astfel, el şi-a însoţit tatăl în mai multe călătorii în străinătate, inclusiv în vizita sa oficială în SUA, în martie. Cu această ocazie, el a fost de altfel singurul reprezentant brazilian care participa alături de tatăl său la întrevederea privată cu Donald Trump în Biroul Oval, la Casa Albă, în condiţiile în care şi ministrul brazilian al afacerilor externe, Ernesto Araujo, făcea parte din delegaţia care s-a deplasat în SUA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cine era femeia găsită moartă într-un geamantan, în Oradea

2 Nea ăsta e comisarul de poliție Cosmin Popovici, cu apartament în Spania și nenumărate proprietăți în țară / Nu poate justifica 1,3 milioane lei

3 Trebuie să vedeți asta / Va fi doar o chestiune de timp până când flagelul va ajunge în Europa...

4 Andrei Caramitru / Ghinea, Barna, Drulă și Moșteanu. Cam ăștia. Plus Cioloș. Trebuie să plece…

5 Posibil război civil în Ucraina și un nou pas al Rusiei spre Gurile Dunării, două dintre consecințele înghețării ostilităților în țara vecină