Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, revalidat în noul consiliu director Eurochambres

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, revalidat în noul consiliu director Eurochambres

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a fost revalidat în noul consiliu director Eurochambres, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

"Cea de-a 130-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Camerelor de Comerţ Europene (Eurochambres) s-a desfăşurat pe data de 15 octombrie, în format online, cu participarea preşedinţilor şi reprezentanţilor celor 43 de camere naţionale membre ale acestei organizaţii. Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a fost reprezentată de către Secretarul General, dl. Ovidiu Silaghi", se menţionează în comunicat.

În cadrul acestei ediţii, a fost ales noul preşedinte al Eurochambres, Luc Frieden, preşedintele Camerei de Comerţ a Luxemburgului, precum şi cei trei preşedinţi adjuncţi, Vladimir Dlouhy, preşedintele Camerei de Comerţ a Cehiei, Ian Talbot, preşedintele Camerei de Comerţ a Irlandei şi Stephan Muchler, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Suediei, care îşi vor exercita mandatul pe perioada 2022-2023.

De asemenea, cu prilejul exprimării votului pentru mandatul noului Consiliu Director al Eurochambres pentru anul 2022 a fost revalidată candidatura lui Mihai Daraban, preşedintele CCIR.

"Eurochambres a dat dovadă, inclusiv în aceste vremuri complicate şi volatile, de implicare şi devotament pentru sprijinirea şi promovarea intereselor şi preocupărilor mediului de afaceri la nivelul instituţiilor europene. În ultimele luni, Eurochambres împreună cu camerele de comerţ membre au contribuit la accelerarea procesului de redresare economică, realizat atât prin includerea nevoilor şi priorităţilor mediului de afaceri în propunerile legislative europene, cât şi prin creionarea planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă. Nu în ultimul rând, la nivelul organizaţiei se depun eforturi pentru ca dublul proces de transformare verde şi digitală să nu împovăreze antreprenorii, ci prin intermediul camerelor de comerţ naţionale, să li se ofere un spaţiu sigur de asistenţă şi dezvoltare, care să le stimuleze potenţialul", a susţinut secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi.

Eurochambres reprezintă peste 20 de milioane de afaceri în Europa prin 45 de membri (43 de Asociaţii Naţionale ale Camerelor de Comerţ şi Industrie şi 2 Organizaţii de Camere Transnaţionale) şi o reţea europeană de 1700 de Camere Regionale şi Locale. Peste 93% dintre aceste întreprinderi sunt întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri). Întreprinderile membre ale Camerelor angajează peste 120 de milioane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia