Preşedintele CJ Sibiu confirmă că un asistent medical este infectat cu COVID-19, fiind internat în Spitalul Judeţean

Preşedintele CJ Sibiu confirmă că un asistent medical este infectat cu COVID-19, fiind internat în Spitalul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat duminică dimineaţa că un asistent medical din secţia de Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean este infectat cu COVID-19, fiind internat în Secţia Boli Infecţioase.

"Unul dintre asistenţii medicali de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Sibiu fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 şi se află acum internat la Secţia de Boli Infecţioase, starea sa fiind staţionară. Spitalul desfăşoară ancheta pentru a determina cum s-a produs infectarea şi va reveni cu date îndată ce se pot trage concluziile. Totodată, se află în curs de realizare ancheta epidemiologică de către Direcţia de Sănătate Publică pentru a determina şi izola toate persoanele cu care asistentul a avut contact în interiorul şi în afara spitalului. Din primele date disponibile, se ştie că asistentul efectuează în timpul liber şi îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în ţară din Germania, dar nu a informat spitalul, expunându-şi colegii la risc", a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Potrivit acesteia, mai există un pacient infectat cu COVID - 19, internat în secţia ATI a Spitalului Judeţean, acesta fiind refuzat de spitalele din Cluj şi Timişoara.

"Menţionăm că la data de 26 martie, la care primul pacient suspect de COVID -19 a ajuns la secţia ATI a Spitalului Judeţean, fiind refuzat de spitalele din Cluj şi Timişoara, secţia ATI avea disponibil echipamentul necesar de protecţie şi anume: 280 măşti FFP2 îşi FFP3 (la dispoziţia medicului de gardă); 260 combinezoane impermeabile; 25 viziere; 30 ochelari de protecţie, 3.000 mănuşi nitrilex, 1.408 bucăţi protecţie încălţăminte. Pacientul a sosit la spital în izoletă, intubat, şi a fost primit pe secţie doar după ce s-a echipat corespunzător tot personalul. Prin urmare, şansele de infectare din această sursă sunt minime", a mai spus Daniela Cîmpean. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

4 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

5 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…