Președintele comisiei parlamentare a SRI: Elena Istode a fost în vacanță la Nisa și Monaco cu familia Rizea

Președintele comisiei parlamentare a SRI: Elena Istode a fost în vacanță la Nisa și Monaco cu familia Rizea

Generalul SRI Elena Istode și-a petrecut vacanța la Nisa și Monaco alături de familia fostului deputat Cristian Rizea și chiar a locuit într-o proprietate a acestei familii, a declarat miercuri președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Adrian Țuțuianu.

"După cum cunoașteți, în presă au apărut câteva fotografii, doamna general a fost prezentă în activități să spunem turistice. Deci doamna general a fost prezentă împreună cu familia Rizea în concedii la Nisa și Monaco. Era normal să se declanșeze o anchetă internă în cadrul SRI, după cum era normal ca noi comisia să solicităm să fie lămurite aceste lucruri. Din datele puse la dispoziție de comisie rezultă că a fost prezentă, împreună cu familia Rizea, în Monaco și la Nisa, că o parte importantă, cheltuielile au fost suportate de doamna general și că aceste relații au la bază calitatea de foste colege de facultate a doamnei general, respectiv doamnei Rizea și că aceste activități, aceste concedii, au fost raportate conducerii SRI în conformitate cu procedurile interne de lucru", a declarat Țuțuianu la finalul unei ședințe a comisiei de control SRI la care a fost prezent directorul general al serviciului, Eduard Hellvig.

Țuțuianu a adăugat că șeful SRI a informat comisia că pregătește un cod deontologic care să clarifice limita relațiilor pe care le poate avea un ofițer de informații SRI.

"Cu privire la ambele rapoarte din punctul meu de vedere, chiar dacă nu avem o încălcare a legii, asta e concluzia celor două rapoarte, avem cel puțin o problemă de raportare deontologică din partea ofițerilor de informații atunci când sunt prezenți de exemplu în excursii, în activități de tipul acesta cu membri ai Comisiei de control parlamentar ai SRI, cu parlamentari, cu oameni de afaceri. Iar ceea ce a spus domnul director al SRI este că a dispus elaborarea unui cod deontologic care nu va fi secret, va fi un act public, care să clarifice până unde poate merge un ofițer de informații, un ofițer al serviciului român în relații cu terțe persoane de genul pe care le-am menționat. A spus că a locuit pe perioada concediului într-o proprietate care aparținea familiei Rizea", a menționat deputatul PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…