Președintele CSM, despre OUG privind modificarea Codurilor penale: Nu luăm hotărâri la impulsuri și la presiune

Președintele CSM, despre OUG privind modificarea Codurilor penale: Nu luăm hotărâri la impulsuri și la presiune

Consiliul Superior al Magistraturii va lua o poziție față de ordonanța de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală după o analiză temeinică și nu va acționa sub presiunea evenimentelor, a afirmat miercuri președintele CSM, Mariana Ghena.

"Trebuie să chibzuim, nu luăm hotărâri la impulsuri și la presiune, la presiunea situației, evident (...). Vom chibzui și, îndată ce vom lua o hotărâre, fiți siguri că o vom comunica", a declarat Ghena, înainte de începerea ședinței CSM.

În opinia sa, ședința CSM pentru analizarea proiectului de ordonanță de urgență, care a fost transmis de Guvern marți după-amiază, nu putea fi convocată mai repede.

"Am primit, am înregistrat aceste solicitări și de îndată am convocat ordinea de zi a plenului de astăzi. (...) Mai repede decât astăzi la ora 9,00 nu puteam. Este după orele de program situația ivită și, ca atare, mai devreme nu se putea convoca. Pe de altă parte, ca să putem să-l convocăm și să stabilim o măsură cât de urgentă, ar fi trebuit să studiem și să vedem, ceea ce am și făcut, am studiat conținutul. (...) La grabă nu trebuie să răspunzi cu greșeli", a mai spus președintele CSM.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...