Președintele dă FIORI Coaliției PSD/ALDE. Spune că va da mandat unui premier care va avea o MAJORITATE!

Președintele dă FIORI Coaliției PSD/ALDE. Spune că va da mandat unui premier care va avea o MAJORITATE!

Dragnea, EXCLUS? Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că premierul pe care îl va desemna trebuie să fie o persoană integră, care are capacitatea să conducă Guvernul şi care să aibă o majoritate în spate. Şeful statului a evitat să precizeze dacă ia în calcul desemnarea unui premier doar din partea PSD-ALDE, spunând că luni va vedea dacă aceste partide mai au majoritatea şi că vrea să cunoască toate opiniile.

Klaus Iohannis spune ca va avea luni discutii cu toate partidele, dupa care va face "o evaluare proprie": "Vreau sa cunosc toate opiniile, dupa care voi trece la desemnarea unei persoane."

Seful statului a mai spus ca diversi politicieni din tara ii dau sfaturi in aceasta perioada, dar "Aceste lucruri, despre cine are sau nu o majoritate, se stabilesc prin vot."

Iohannis a mai adăugat că a avut o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu, însă doar pe tema finalizării mandatului său.

"Eu am vorbit cu premierul dintre toţi cei implicaţi în această chestiune, am vrut să ştiu dacă înţelege să continue cu responsabilitate până la stabilirea unei noi formulare guvernamentale. Cu ceilalţi politicieni voi vorbi luni, la Cotroceni", a spus preşedintele.

In ceea ce priveste discutia despre demisiile si ulterior revenirea asupra demisiilor a 20 de ministri ai Cabinetului Grindeanu, Klaus Iohannis spune ca "A aparut o mare discute despre demisie: este inutila. Un ministru este in functie pana cand semnezi decretul de demitere sau se numeste un nou Guvern. Cred ca este evident ca nu o sa ma apuc sa numesc ministri pentru 2 zile."

Iohannis respinge solutia anticipatelor: Ar fi nevoie sa intram intr-o criza profunda, dar eu nu-mi doresc asa ceva

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi la Bruxelles ca alegerile anticipate sunt o posibilitate, dar a spus ca pentru declansarea lor "e nevoie sa intram intr-o criza profunda" si a adaugat ca "eu nu-mi doresc asa ceva".


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...