Preşedintele demisionar al Kosovo, plasat în detenţie la Haga (Tribunal special)

Preşedintele demisionar al Kosovo, plasat în detenţie la Haga (Tribunal special)

Hashim Thaci, care a demisionat joi din funcţia de preşedinte al Kosovo după ce a fost inculpat oficial pentru crime de război de către Tribunalul special de la Haga, a fost reţinut, a anunţat tribunalul, relatează AFP.

Unul dintre liderii gherilei separatiste Armata de Eliberare a Kosovo (UCK), care a luptat cu forţele sârbe, şi alţi doi suspecţi ''au fost transferaţi la centrul de detenţie'' al instanţei din oraşul olandez, a adăugat instanţa internaţională într-un comunicat.

În vârsta de 52 de ani, preşedintele kosovar a fost pus sub acuzare în iunie pentru crime de război în timpul conflictului cu Serbia (1998-1999) de către procurorii Tribunalului special de la Haga.

Alături de Thaci, au mai fost puşi sub acuzare şi alţi oficiali, printre care şi aliatul său, liderul Partidului Democrat din Kosovo (PDK), Kadri Veseli.

Conform actului de inculpare, ''Thaci, Veseli şi ceilalţi suspecţi puşi sub acuzare sunt responsabili penal pentru aproape 100 de crime, implicând sute de victime identificate de etnie kosovară, albaneză, sârbă, romă şi altele, inclusiv oponenţi politici''.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”