Preşedintele Donald Trump compară din nou COVID-19 cu gripa după ieşirea din spital

Preşedintele Donald Trump compară din nou COVID-19 cu gripa după ieşirea din spital

Preşedintele american Donald Trump a comparat din nou marţi noul coronavirus cu gripa, la revenirea la Casa Albă din spital unde a fost tratat pentru COVID-19, relatează dpa.

"Vine sezonul gripal!", a postat Trump pe Twitter.

"O să închidem ţara? Nu, am învăţat să trăim cu el, la fel cum învăţăm să trăim cu COVID-19, care la majoritatea populaţiilor este mult mai puţin letal!!!", a mai spus el.

Donald Trump a susţinut anterior că COVID-19 este la fel de letal ca gripa, deşi experţii susţin că noul coronavirus este mult mai letal.

Peste 210.100 de persoane au murit de COVID-19 în Statele Unite.

În mesajul său pe Twitter, preşedintele american a mai scris că "uneori peste 100.000" de oameni mor anual de gripă, deşi Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA estimează că există între 12.000 şi 61.000 de decese anual în SUA provocate de gripă.

Luni, Donald Trump a fost externat din spitalul militar Walter Reed, de la periferia Washingtonului, după ce a primit tratament pentru COVID-19 timp de trei zile.

"Nu te teme de COVID. Nu-l lăsa să-ţi domine viaţa", a postat Trump pe Twitter înainte de a părăsi spitalul.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /