Preşedintele Filipinelor, criticat după ce a sărutat o femeie pe gură la o întâlnire cu comunitatea filipineză din Seul

Preşedintele Filipinelor, criticat după ce a sărutat o femeie pe gură la o întâlnire cu comunitatea filipineză din Seul

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a stârnit critici după ce a sărutat o femeie pe gură la o întâlnire cu comunitatea filipineză din Seul în timpul vizitei sale oficiale în Coreea de Sud, relatează luni dpa.

Duterte a oferit duminică în faţa unei mulţimi copia unei cărţi despre presupusa corupţie în Biserica Catolică din Filipine, spunând că ar trebui să o primească o femeie, pentru că el doreşte în schimb un sărut.

"Fără bărbaţi, preţul pentru acest lucru este un sărut", a declarat el, în timp ce a chemat o femeie în alb din mulţimea care aplauda. "Eşti gata pentru un sărut?".

Două femei au urcat pe scenă şi Duterte le-a spus să împartă cartea. Preşedintele în vârstă de 72 de ani a sărutat-o pe una dintre ele pe obraz, dar i-a semnalat celeilalte că dorea un sărut pe buze.

"Esti singură? Nu eşti despărţită? Dar poţi să-i spui că asta nu este decât o glumă?", a fost auzit Duterte spunându-i femeii înainte de a o săruta pe gură şi a o îmbrăţişa apoi.

În timp ce mulţimea prezentă la întâlnire a râs, alţi filipinezi au criticat pe social media actul lui Duterte, descriind sărutul ca "dezgustător" şi "obscen".

Congresmenul din opoziţie Gary Alejano a deplâns ce s-a întâmplat, declarând că "măsura unui adevărat bărbat nu este cum abuzează de femei, ci cum le respectă drepturile şi persoana".

Femeia, căsătorită cu un sud-coreean şi care are doi copii, a spus că nu vede nimic rău în acest sărut, menit "să distreze şi să excite audienţa".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...