Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier va vizita Israelul la sfârşitul lunii iunie

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier va vizita Israelul la sfârşitul lunii iunie

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier va vizita în curând Israelul pentru a discuta, printre altele, cu noul guvern al statului evreu, după plecarea lui Benjamin Netanyahu, au anunţat serviciile sale luni, transmite AFP.

Vizita oficială, programată în perioada 30 iunie - 2 iulie, îi va oferi preşedintelui german posibilitatea de a "saluta plecarea preşedintelui (israelian Reuven) Rivlin şi de a-l întâlni pe succesorul său, Isaac Herzog", potrivit unui comunicat.

Şeful statului german, fost ministru de externe în guvernul Angelei Merkel, intenţionează să "onoreze şi să întărească prietenia şi relaţiile speciale dintre Germania şi Israel".

Vizita va oferi, de asemenea, "oportunitatea de a aprofunda schimburile politice cu noul guvern israelian cu privire la situaţia actuală din regiune", se adaugă în comunicat.

Şeful statului german, a cărui funcţie este în esenţă protocolară, doreşte în special să abordeze problemele privind "viitorul societăţii israeliene şi provocările comune", în cursul acestei vizite, care era planificată iniţial pentru anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei Covid-19.

Ultima sa călătorie în Israel datează din 23 ianuarie 2020, pentru comemorările marcând 75 de ani de la eliberarea lagărelor de concentrare naziste.

Duminică seară, cancelarul Angela Merkel l-a felicitat pe noul prim-ministru israelian, Naftali Bennett, care a reuşit să formeze un guvern şi astfel să pună capăt domniei de 12 ani a lui Benjamin Netanyahu.

Cancelarul Merkel, care va demisiona în toamnă, după 16 ani în funcţia de şef al executivului celei mai mari economii europene, a declarat că doreşte să coopereze "îndeaproape" cu noul guvern israelian. "Germania şi Israel sunt legate de o prietenie unică pe care dorim să o consolidăm în continuare", a spus ea.

Naftali Bennett, în vârstă de 49 de ani, a preluat frâiele unui guvern de coaliţie format din 26 de miniştri, reprezentând stânga, centrul şi dreapta, uniţi de singura dorinţă de a-l elimina pe Netanyahu de la putere, acuzat şi judecat pentru corupţie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”