Preşedintele Germaniei salută victoria lui Emmanuel Macron drept o "veste bună" pentru Berlin

Preşedintele Germaniei salută victoria lui Emmanuel Macron drept o "veste bună" pentru Berlin

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier l-a felicitat duminică seara pe preşedintele francez Emmanuel Macron pentru realegerea sa, transmite dpa.

"Sunt încântat că majoritatea alegătorilor francezi vă susţin cursul pro-european", a declarat Steinmeier într-o declaraţie emisă de biroul prezidenţial de la Berlin.

"Realegerea dumneavoastră este o veste bună şi pentru noi, germanii".

Preşedintele Steinmeier a adus un omagiu platformei preşedintelui Macron de angajare clară în favoarea unei ordini mondiale deschise, a unei viziuni pentru o Europă puternică, suverană şi a unei credinţe ferme în parteneriatul franco-german.

"Aţi menţinut cursul în aceste alegeri într-un mediu dificil. Aţi înfruntat o situaţie economică şi internaţională din ce în ce mai complexă nu cu răspunsuri presupus simple, ci cu o busolă clară". Steinmeier a salutat acest lucru ca pe un mare serviciu adus democraţiei în Franţa şi în Europa.

Şeful statului german a menţionat faptul că atacul Rusiei asupra Ucrainei este un memento dureros al faptului că pacea în Europa nu poate fi luată ca atare şi a adăugat că îi dă speranţă faptul că Franţa şi Germania "stau atât de strâns împreună" şi "susţin poporul Ucrainei în lupta sa curajoasă".

"Dacă astăzi, în plin război, vorbim de un punct de cotitură pentru Germania, Franţa şi Europa, atunci nu ştim încă exact cum poate arăta o nouă ordine a păcii în Europa. Dar suntem convinşi împreună că acest lucru va reuşi doar dacă Germania şi Franţa continuă să lucreze strâns împreună la aceasta într-o Europă unită", a spus preşedintele Frank-Walter Steinmeier. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria