Președintele Germaniei, vizită în România. Șeful de stat va susține un discurs în Parlamentul român

Președintele Germaniei, vizită în România. Șeful de stat va susține un discurs în Parlamentul român

Președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, va efectua o vizită de stat în România la sfârșitul lunii mai, urmând să țină un discurs în plenul reunit al Parlamentului român.

Vizita președintelui german din 2022 FOTO Arhivă Adevărul

Potrivit unei informări a Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din Parlamentul României, președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, va efectua o vizita de stat in Romania, în perioada 24-26 mai.

„În urma interesului manifestat de partea germana, cu această ocazie, înaltul demnitar german urmează să susțină un discurs în cadrul unei ședinte comune a celor două Camere ale Parlamentului Romaniei, miercuri, 24 mai, ora 16.00”, arată sursa citată.

La eveniment vor participa și reprezentantii Ambasadei Republicii Federale Germania la București.

Cu prilejul vizitei efectuate anul trecut în România, la aniversarea a 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie şi colaborare dintre cele două ţări, preşedintele Steinmeier a acordat un interviu ziarului „Adevărul“, în care a vorbit despre refuzul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de a-l primi.

„Refuzul preşedintelui Zelenski de a mă primi este o decizie ucraineană, de care am luat la cunoştinţă. Rămân la ceea ce am afirmat deja în ziua refuzului: această decizie nu schimbă cu nimic solidaritatea noastră faţă de oamenii din Ucraina. Sprijinim Ucraina din tot sufletul şi cu forţe unite: politic, financiar, umanitar şi, cu precădere, militar”, a spus atunci președintele Germaniei.

Totodată, șeful de stat a arătat că „Germania şi România sunt parteneri în UE şi NATO şi au o colaborare strânsă şi bazată pe încredere. Împreună am impus sancţiuni dure împotriva Rusiei, următorul pachet de sancţiuni fiind acum în lucru. Germania sprijină Ucraina financiar, umanitar şi militar: guvernul federal a aprobat săptămâna trecută livrarea de armament greu. Ştiu că şi România a oferit deja un sprijin substanţial şi că va ajuta în continuare. Moscova a fost surprinsă de unitatea noastră în reacţiile la războiul brutal de agresiune declanşat de Rusia. Pe această unitate se bazează puterea noastră”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...