Preşedintele ÎCCJ convoacă Secţiile Unite în vederea sesizării CCR pe tema eliminării pensiilor speciale (surse)

Preşedintele ÎCCJ convoacă Secţiile Unite în vederea sesizării CCR pe tema eliminării pensiilor speciale (surse)

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Alina Corbu, a convocat, miercuri, Secţiile Unite pentru a se stabili dacă se impune sesizarea Curţii Constituţionale, în urma adoptării proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale.

"Preşedinte Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a luat măsurile necesare pentru convocarea Secţiilor Unite în data de 29 ianuarie, la ora 18,00", a informat, marţi, instituţia.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că magistraţii urmează să discute despre o eventuală sesizare a CCR în legătură cu proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 247 voturi "pentru", niciun vot "contra" şi 21 de abţineri, proiectul privind eliminarea pensiilor speciale .

Proiectul prevede eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi poliţiştilor.

Potrivit Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se constituie în Secţii Unite pentru sesizarea Curţii Constituţionale pentru controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare.

La finalul anului trecut, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Alina Corbu, şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu intenţia Guvernului şi a Parlamentului de a elimina pensiile de serviciu ale magistraţilor, ea afirmând că va lua cu fermitate toate măsurile permise de Constituţie şi de lege pentru protejarea autorităţii judecătoreşti împotriva oricărui demers apt a-i afecta independenţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...