Președintele interimar din Burkina Faso a discutat cu oficiali ruși despre o posibilă cooperare militară

Președintele interimar din Burkina Faso a discutat cu oficiali ruși despre o posibilă cooperare militară

O delegație rusă a avut joi discuții cu președintele interimar al Burkina Faso, Ibrahim Traore, în cadrul unei întâlniri care a inclus discuții privind o posibilă cooperare militară.

Președintele Burkina Faso s-a întâlnit cu oficiali ruși FOTO: Președinția Burkina Faso

Președinția din Burkina Faso a precizat că vizita, condusă de ministrul adjunct rus al apărării Yunus-Bek Yevkurov, a fost o continuare a discuțiilor dintre Traore și președintele rus Vladimir Putin la summitul Rusia-Africa de la Sankt Petersburg din iulie, scrie reuters.com.

Relațiile țării vest-africane conduse de junte cu Moscova au fost în centrul atenției de când a dat afară trupele franceze în februarie, alimentând speculațiile că ar aprofunda legăturile de securitate cu Rusia, la fel ca în Mali, țara vecină, unde operează mercenarii ruși Wagner.

În cadrul reuniunii au fost abordate "domenii de cooperare (care) privesc în primul rând domeniul militar, inclusiv pregătirea cadeților ofițeri și a ofițerilor burkinabezi la toate nivelurile, inclusiv a piloților în Rusia", se arată în comunicat.

Acesta nu a precizat dacă instructori militari ruși vor fi trimiși în Burkina Faso.

Vizita ar putea fi un nou semn că Moscova încearcă să își consolideze influența în Africa în urma morții șefului mercenarilor Evgheni Prigojin, care, prin intermediul Grupului Wagner a construit o rețea de interese în mai multe țări africane și nu numai.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?