Preşedintele Iohannis - consultări cu partidele pentru desemnarea candidatului de prim-ministru

Preşedintele Iohannis - consultări cu partidele pentru desemnarea candidatului de prim-ministru

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru.

"În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) şi ale art. 103 din Constituţia României, preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru", a informat Administraţia Prezidenţială.

Consultările vor avea loc marţi, după următorul program:

* la ora 15,00 - Partidul Social Democrat
* la ora 15,30 - Partidul Naţional Liberal
* la ora 16,00 - Alianţa USR PLUS
* la ora 16,30 - Alianţa pentru Unirea Românilor
* la ora 17,00 - Uniunea Democrată Maghiară din România
* la ora 17,30 - minorităţile naţionale reprezentate în Parlament

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR - Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor - au semnat, luni seară, acordul de guvernare 2020 - 2024. Documentul prevede că propunerea coaliţiei pentru funcţia de prim-ministru este Florin Cîţu.

Aceasta este a doua rundă de consultări a şefului statului cu reprezentanţii formaţiunilor care au intrat în Parlament după alegerile din 6 decembrie.

Pe 14 decembrie, preşedintele Iohannis afirma, după discuţiile cu partidele politice, că "această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun", însă nu erau "încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”