Președintele Iohannis - în județele Harghita și Covasna

Președintele Klaus Iohannis va merge marți în județele Harghita și Covasna, unde va participa la dezbateri cu reprezentanți ai administrației publice locale și ai asociațiilor profesionale și va vizita Complexul Monahal Șumuleu-Ciuc, Căminul "Sfântul Ștefan" din Miercurea Ciuc și fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni.

"Au trecut mulți ani de când un șef de stat nu a mai fost în vizită oficială în cele două județe din centrul țării, iar scopul acestei vizite îl reprezintă cunoașterea problemelor locale, identificarea realităților zonei, dar și a elementelor care țin de viitoarea dezvoltare regională", a spus săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Șeful statului va participa, cu această ocazie, la o dezbatere cu autoritățile locale, care va avea loc la Consiliul Județean Harghita în Miercurea Ciuc.

La dezbaterea "Coerență și transparență — exemple de bune practici la nivelul județelor Harghita și Covasna" vor participa aproximativ 300 de reprezentanți ai administrației publice locale din cele două județe, iar evenimentul se va concentra pe identificarea problemelor cu care se confruntă cei din administrația locală, pe identificarea domeniilor cu potențial de dezvoltare în această zonă, dar și pe modul în care sunt puse în practică măsurile de ordin administrativ în această zonă.

Șeful statului va merge și la Catedrala Episcopală Ortodoxă "Sfântul Nicolae" și Complexul Monahal Șumuleu-Ciuc. "Președintele își dorește să sublinieze încă o dată importanța pe care o acordă încurajării tradițiilor, respectării drepturilor și libertăților prevăzute de Constituție când vorbim despre libertate religioasă, dar și dezvoltarea parteneriatului între autoritățile locale și culte în domenii precum cel cultural, social și educațional", a afirmat Mădălina Dobrovolschi.

Președintele Iohannis va vizita și căminul "Sfântul Ștefan" din Miercurea Ciuc, unde va avea și o întâlnire cu meșteșugari, întreprinzători și producători autohtoni.

De asemenea, șeful statului va vizita fabrica Perla Harghitei din Sâncrăieni, cu tradiție în îmbutelierea apei minerale.

Tot marți, președintele Iohannis va merge în municipiul Sfântul Gheorghe din Harghita, unde va avea o întâlnire cu reprezentanții clusterelor, asociațiilor profesionale și incubatoarelor din zonă pentru a discuta despre măsurile care ar putea fi luate pentru încurajarea întreprinderilor mici și mijlocii din zonă.

În aceeași zi, șeful statului va participa la ceremonialul militar organizat la Mausoleul de la Mărăști, în județul Vrancea, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la bătălia care a avut loc în această localitate.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

2 Stenograme DNA / Deputatul PSD Căprar spunea că-i duce bani lui Dragnea. Dăncilă, Fifor și Cuc apar și ei

3 SURSE / „Dosarul PSD” ar duce la vârful partidului. Fifor, Teodorovici și Vâlcov, în vizorul procurorilor DNA?

4 Dragi procurori, e rândul vostru! / Noi dezvăluiri făcute de jurnalista Ioana Ene Dogioiu

5 ULTIMĂ ORĂ / Scandal în CSM după ce Țînț n-a ieșit din primul tur!

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut