Președintele Iohannis a primit anul trecut cadouri în valoare de peste 17.000 de lei

Președintele Iohannis a primit anul trecut cadouri în valoare de peste 17.000 de lei

Un pumnal argintat, o icoană decorată cu cristale Swarovski, o eșarfă din mătase, o Biblie cu coperți din lemn de măslin și sidef, o carpetă persană, un goblen lucrat manual de meșteri din Ucraina se numără printre bunurile primite în 2016, cu titlu gratuit, cu prilejul unor acțiuni de protocol, de președintele Klaus Iohannis.

Valoarea totală a bunurilor primite de șeful statului în 2016 este de 17.641 de lei.

Cel mai scump cadou primit de președintele Iohannis, anul trecut, este un pumnal argintat, în teacă gravată cu motive orientale, estimat la 2.225 de lei.

Potrivit listei publicate de Administrația Prezidențială, printre cadourile primite de șeful statului în 2016 se mai numără: Icoana "Maica Domnului cu Pruncul" argintată, placată cu foiță de aur de 22K și împodobită cu cristale Swarovski, estimată la 1.335 de lei, goblenul "Ținut înfloritor", lucrat manual de meșteri populari din Ucraina — estimat la 1.558 de lei, o carpetă persană — estimată la 445 de lei, o Biblie, versiune în limba română cu coperți din lemn de măslin și sidef — estimată la 445 de lei, o eșarfă din mătase cu imagini din Hagia Sophia — estimată la 134 de lei, o fotografie cu autograf a Marelui Duce și a Marii Ducese de Luxemburg — estimată la 223 de lei, butoni personalizați — estimați la 223 de lei, un set de butoni și broșă din porțelan fin franțuzesc de culoare albă — estimate la 445 de lei, un set format din papion tricolor și două insigne metalice reprezentând una drapelul României și una drapelul României și al Braziliei — estimat la 111 de lei, o fotografie cu autograf cu Ilie Năstase, estimată la 134 de lei.

Președintele Klaus Iohannis a primit anul trecut și o scrisoare din partea regelui României către Sultanul Abdulhamid al II lea transmisă în 31 august 1887 — estimată la 445 de lei.

Șeful statului a mai primit tablouri, diverse obiecte decorative, drapele, o baionetă, machete, postere, plachete, o emisiune de timbre și alte fotografii.

Președintele Klaus Iohannis a primit, anul trecut, 59 de obiecte cu prilejul unor acțiuni de protocol, care au rămas în patrimoniul Administrației Prezidențiale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?