Președintele Iohannis a rechemat în țară mai mulți ambasadori

Președintele Iohannis a rechemat în țară mai mulți ambasadori

Președintele Iohannis a semnat, marți, decretele pentru rechemarea în țară a mai multor ambasadori ai României în Thailanda, Portugalia, Egipt și China, potrivit Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

Prin urmare, Klaus Iohannis a semnat decretele de rechemare în țară pentru ambasadorii Bogdan Badea, Ioana Bivolaru, Mihai Ștefan Stuparu și Vasilică Constantinescu.

„Decret privind rechemarea domnului Bogdan Badea din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Thailandei şi în Republica Populară Democrată Laos, cu reşedinţa la Bangkok”.

„Decret privind rechemarea doamnei Ioana Bivolaru din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Portugheză”.

„Decret privind rechemarea domnului Mihai Ştefan Stuparu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Arabă Egipt”.

„Decret privind rechemarea domnului Vasilică Constantinescu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Populară Chineză, Mongolia şi Republica Uniunea Myanmar, cu reşedinţa la Beijing”.

Președintele României a semnat și un decret pentru trecerea în rezervă a unui general-locotenent din MApN: „Decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent – cu trei stele Ioniţă Dorin din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 31 iulie 2023”.

De asemenea, potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat și decretele de înaintare în grad pentru mai mulți angajați ai Serviciului de Pază și Protecție (SPP).

„Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele a domnului general-maior – cu două stele Bălaşa Daniel-Ion din Serviciul de Protecţie şi Pază”.

„Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Călin Florian-Alexandru din Serviciul de Protecţie şi Pază”.

„Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Călniceanu Bogdan-Radu din Serviciul de Protecţie şi Pază”.

„Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Pena Victor-Sorin din Serviciul de Protecţie şi Pază”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”