Președintele Iohannis a retras decorațiile acordate Irinei Socol, lui Eugen Pena și Traian Oprea

Președintele Iohannis a retras decorațiile acordate Irinei Socol, lui Eugen Pena și Traian Oprea

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretele privind retragerea decorațiilor acordate Irinei Socol, lui Eugen Pena și lui Viorel Traian Oprea, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, având în vedere sentința penală din 2015 a Tribunalului București, rămasă definitivă în 2016 prin decizia Curții de Apel București, i-a fost retras Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Cavaler Irinei Socol, acordat prin decret în februarie 2003.

De asemenea, președintele Iohannis le-a retras lui Eugen Pena și Viorel Traian Oprea Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler ca urmare a sentinței penale din 2014 a Tribunalului București, rămasă definitivă prin decizia din 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Eugen Pena a primit decorația în ianuarie 2003, iar Viorel Traian Oprea — în decembrie 2004.

Irina Socol, fondatoarea Siveco, a fost condamnată, anul trecut, la doi și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală.

Anul trecut, Eugen Pena și Traian Oprea — directori generali ai Hidroelectrica — au fost trimiși după gratii în dosarul în care fostul ministru al Economiei Codruț Șereș a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral

5 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”