Preşedintele Iohannis i-a vizitat pe copiii de la Casa de tip familial 'Sfântul Ştefan' din Bucureşti

Preşedintele Iohannis i-a vizitat pe copiii de la Casa de tip familial 'Sfântul Ştefan' din Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis i-a vizitat, miercuri, pe copiii de la Casa de tip familial "Sfântul Ştefan" din Bucureşti.

"M-am bucurat să mă întâlnesc astăzi cu copiii de la Casa de tip familial 'Sfântul Ştefan' din Bucureşti, un model de centru care contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor în care locuiesc şi învaţă copiii din categoriile defavorizate", a scris şeful statului, pe Facebook.

Postarea este însoţită de fotografii în care preşedintele apare alături de copii. Într-o fotografie apare şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Potrivit lui Iohannis, centrul vizitat este unul bine organizat, curat, îngrijit, care oferă copiilor cazare, hrană, monitorizarea stării de sănătate, supraveghere permanentă şi sprijin pentru a-şi continua cu succes studiile în unităţi de învăţământ de masă. Copiii au fost "ghizii" preşedintelui, i-au prezentat spaţiile în care locuiesc şi în care îşi desfăşoară activităţile educaţionale şi au cântat colinde, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

"Preşedintele României, preocupat în mod constant de situaţia copiilor aflaţi în îngrijirea centrelor de plasament şi caselor de tip familial din ţară, îşi reafirmă, şi cu această ocazie, susţinerea pentru dezinstituţionalizare şi pentru înlocuirea orfelinatelor şi a instituţiilor de plasament cu case de tip familial, concomitent cu asigurarea unor servicii integrate pentru copiii aflaţi în situaţii de risc", arată sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis sprijină eforturile administraţiei publice şi ale ONG-urilor cu activitate în domeniu care contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor în care locuiesc şi învaţă copiii din categoriile defavorizate, se precizează în comunicat.

"Condiţiile de trai şi dezvoltare personală oferite de Casa de tip familial 'Sf. Ştefan' ar trebui să reprezinte normalitatea de care să se bucure toţi copiii aflaţi în situaţii de risc - atât cei orfani, cât şi cei ai căror părinţi nu au resursele şi capacitatea de a-i întreţine", se mai arată în comunicat.

Centrul oferă găzduire şi asigură copiilor accesul, pe o perioadă determinată, la îngrijire, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi includerii sociale. În prezent, 23 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, proveniţi din familii aflate în situaţii de risc, locuiesc la centru. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

4 O dobitoacă

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului