Preşedintele Iohannis îl felicită pe Frank-Walter Steinmeier pentru realegerea ca preşedinte federal german

Preşedintele Iohannis îl felicită pe Frank-Walter Steinmeier pentru realegerea ca preşedinte federal german

Preşedintele României, Klaus Iohannis l-a felicitat, duminică, pe Frank-Walter Steinmeier pentru realegerea în funcţia de preşedinte federal german , apreciind că aşteaptă cooperarea pentru un parteneriat puternic între cele două ţări.

"Felicitări, domnule Frank-Walter Steinmeier, pentru realegerea dumneavoastră ca preşedinte federal german. Aştept cu nerăbdare cooperarea noastră pentru un parteneriat puternic între România şi Germania", se arată într-o postare pe Twitter a preşedintelui român.



Preşedintele Germaniei, social-democratul Frank-Walter Steinmeier, a fost reales pentru al doilea mandat de cinci ani în această funcţie reprezentativă, în care trebuie să întruchipeze o autoritate morală dincolo de liniile de partid şi pentru care s-a bucurat de sprijinul principalelor partide politice ale ţării, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Aflat în funcţie din martie 2017, fostul şef al diplomaţiei germane a fost ales cu o largă majoritate de către un colegiu electoral special constituit, care reuneşte deputaţi naţionali, un număr mare de aleşi locali, foşti lideri germani, precum şi câteva personalităţi din societatea civilă.

Potrivit DPA, preşedintele Bundestagului, Barbel Bas (SPD), a anunţat că Steinmeier a primit 1.045 de voturi din cele 1.437 exprimate în cadrul Convenţiei Federale de duminică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...