Președintele Iohannis: Începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la școală

Președintele Iohannis: Începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la școală

Președintele Klaus Iohannis a anunțat decizia privind redeschiderea școlilor din 8 februarie, când începe semestrul al doilea. Copiii vor merge la cursuri în funcție de rata de infectare din localitate, pe trei scenarii.

În București, potrivit ratei de infectare din prezent, vor merge la școală doar copiii de grădiniță, din clasele 1-4, clasa 8 și clasa 12.

Scenariile după care se deschid școlile:

În scenariul verde, toți copiii merg la școală, inclusiv grădinița.

În localitățile din scenariul galben, copiii de grădiniță și clasele 1-4 merg la școală, precum și clasa a 8-a și clasa a 12-a.

În localitățile din scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1-4 la școală, restul fac școala online.

În localitățile carantinate, toată lumea stă acasă.

Klaus Iohannis:

Tocmai am finalizat o întâlnire la care a participat premierul, ministrul Educației, ministrul Sănătății și alți experți.

Am discutat o temă extrem de importantă: ce se va întâmpla cu școlile de săptămâna viitoare, când începe semestrul doi.

Am început cu o analiză a contextului pandemic și pot să spun câteva lucruri clare. Nu, nu am scăpat de pandemie, e nevoie să respectăm măsurile în igoare, dar putem constata că în ultimele săptămâni incidența bolii s-a redus un pic.

Avem ceva mai puține persoane la ATI, ceva mai puțin persoane internate în spital zilnic. Deci trendul este descendent, cum spun experții.

Nu suntem singur în Europa, ne-am uitat să vedem ce fac alții. Putem constata că marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. Sunt foarte puține, doar 3 state care nu deschid școlile.

În consecință, în unanimitate am decis: Începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la școală.

Ținem însă cont de situația din fiecare localitate și în fiecare școală se vor lua măsuri stricte.

În consecință, în localitățile cu puține cazuri de Covid, scenariul verde, toți copiii merg la școală, inclusiv grădinița.

În localitățile din scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic, clasele 1-4 merg la școală, clasa a 8-a și clasa a 12-a merg la școală.

În localitățile din scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele 1-4 la școală, restul fac școala online.

În localitățile carantinate, toată lumea stă acasă.

Sigur, mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil e bolnav, la câte cazuri de îmbolnăvire într-o școală se închide – toate vor fi rapid clarificate prin ordin comun de ministru al Sănătății și Educației, care va fi pregătit azi și mâine.

În consecință, pregătiți copiii pentru școală!

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru cu premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…