Președintele Iohannis l-a decorat pe președintele Consiliului Concurenței

Președintele Iohannis l-a decorat pe președintele Consiliului Concurenței

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat joi, la Palatul Cotroceni, pe președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți trei reprezentanți ai instituției, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea Consiliului, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția semnificativă la protejarea și stimularea concurenței pe piața românească în vederea dezvoltării unui mediu concurențial adecvat și o promovare cât mai bună a intereselor consumatorilor.

 Șeful statului a felicitat cu acest prilej Consiliul Concurenței pentru efortul susținut în slujba economiei românești, în acord cu principiile de piață liberă care primează în Uniunea Europeană și în economiile dezvoltate ale lumii.

"Am ajuns astăzi, după un sfert de secol, într-o etapă în care putem spune că avem o economie de piață și instituții consolidate, după un parcurs de tranziție deloc simplu. În toată această perioadă, autoritățile de reglementare au avut un rol deosebit de important, pe care Consiliul Concurenței l-a probat și sper să o facă și în continuare", a arătat președintele Iohannis.
Potrivit acestuia, pentru economia României este esențială manifestarea unei concurențe deschise, oneste și echitabile, astfel încât mediul de afaceri să se dezvolte prin forțe proprii, dar și prin realizări autentice.

"Concurența este factorul cheie în manifestarea libertății economice și în asigurarea prosperității. În acest sens, sunt convins că și în viitor Consiliul Concurenței va face proba profesionalismului său, la cel mai înalt nivel, astfel încât concurența să furnizeze cât mai mulți anticorpi necesari unei economii sănătoase și dinamice. Mediul de afaceri are nevoie de reguli clare, predictibile, și de autorități transparente care să aplice aceste reguli. În același timp, bunăstarea consumatorilor depinde, într-o măsură importantă, și de vigilența și corectitudinea cu care dumneavoastră vă desfășurați activitatea. Îi felicit pe reprezentanții Consiliului Concurenței pe care i-am decorat astăzi și îi încurajez să-și desfășoare cu aceeași responsabilitate și determinare activitatea în domeniul concurenței, în beneficiul unei economii libere, în care companiile să aibă un cadru corect pentru a prospera și, odată cu ele, întreaga societate", a conchis președintele Iohannis.
Bogdan Chirițoiu a subliniat că reprezentanții instituției, unii prezenți la Palatul Cotroceni, au contribuit la eliminarea unor obstacole în calea aderării României la Uniunea Europeană.

"Prin eforturile lor s-a reușit ca România să intre la timp în 2007 în UE. Apoi, mulți dintre cei prezenți aici au lucrat în ultimii ani în Consiliu cu rezultate de care ne bucurăm și vă asigurăm că vom face cel puțin la fel de mult în viitor. Ne asigurăm că în România se respectă regulile de concurență, că legea este aplicată în mod corect și eficient pentru a asigura buna funcționare a economiei, un cadrul normal pentru desfășurarea activităților economice și prosperitatea consumatorului", a arătat președintele Consiliului Concurenței.
Au mai fost decorați de președintele Iohannis, prin decret prezidențial: Mihai Berinde, fost președinte al Consiliului Concurenței (2004-2007), Daniela Victoria Bădilă — director general al Consiliul Concurenței și Andrei Pufulescu — director adjunct al Direcției juridic contencios, Consiliul Concurenței.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...